Slutt å grafse

Denne meldingen kommer fra Skattebetalerforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva den enkelte skatteyter tjener og betaler i skatt, er utelukkende et forhold mellom skattebetaler og skatteetaten. Dette er ikke en sak for naboer eller andre nysgjerrige tredjepersoner, sier administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Jon H. Stordrange.

Skattebetalerforeningen mener likevel det er viktig at pressen får tilgang til informasjon om hvor mye skatteyterne tjener og betaler i skatt, men da anonymt. Informasjonen kan lett misbrukes av salgsfolk. I tillegg søker ungdom i databasene for å finne ut hva vennenes foreldre tjener. Dette er en uting og rammer barn i lavinntektsfamiliene, mener Skattebetalerforeningen.

Såvel barn som voksne sjekker naboens og kollegenes skattetall. Det vil Skattebetalerforenignen ha slutt på.

Foto: Pidjoe/iStock Foto: Istock
Såvel barn som voksne sjekker naboens og kollegenes skattetall. Det vil Skattebetalerforenignen ha slutt på.

Foto: Pidjoe/iStock Foto: Istock Vis mer


Skattebetalerforeningen peker også på at skattetallene er misvisende, all den tid det kun er nettoinntekten som fremkommer.

  • Av skattelistene får vi aldri vite hvor mye folk faktisk har i lønn. Det eneste vi får vite, er hva de har av skattepliktig inntekt etter alle fradrag i inntekten. For å finne bruttoinntekt må poster som minstefradrag, renteutgifter, utgifter til barnepass, eventuelle store reisekostnader og sykdomsfradrag plusses på.
  • Det som kompliserer ytterligere, er at jo høyere inntekter folk har, jo større rentefradrag har de.
  • Kilde: Skatt.no

    AKTUELT


    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!