Sløsekalkulatoren kan hjelpe deg

Her er verktøyet som ble vist på TV3s Luksusfellen.

Også økonomirådgiverne i TV3s Luksusfellen, har benyttet DinSides sløsekalkulator for å illustrere deltakernes forbruk. Her er det Christian Vennerød som hjelper Christer Skjæran. Foto: TV3
Også økonomirådgiverne i TV3s Luksusfellen, har benyttet DinSides sløsekalkulator for å illustrere deltakernes forbruk. Her er det Christian Vennerød som hjelper Christer Skjæran. Foto: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Skjæran er en av mange som har fått hjelp av TV3-programmet Luksusfellen. Ved hjelp av økonomiprofilene Silje Sandmæl og Christian Vennerød fant Christer frem til DinSides Sløsekalkulator. Etter å ha benyttet denne, fant Christer og kjæresten ut at de sløste bort 166.000 kroner i året, blant annet på hurtigmat.

Les også om Emelie som fikk sjokk da hun så hvor mye hun sløste

Med Sløsekalkulatoren definerer du selv hva du mener er sløsing, før kalkulatoren forteller deg hvor mange kroner du har sløst bort i løpet av året.

Mange er i det blå

Hver syvende nordmann aner ikke hvor pengene tar veien. Det viste en undersøkelse fra 2010. Og uten oversikt er veien kort til å miste kontrollen på gjelden.

Tidligere denne uken kunne NAV melde om stadig økende pågang for å få hjelp via gjeldstelefonen. Det er særlig forbrukslån, inkassosaker og kredittkortgjeld som får folk til å søke hjelp, melder NAV.

Kostbar inkasso: Så dyrt er det å vente med regningene

Hjelp til å få oversikt

Det fins også andre verktøy som kan hjelpe deg å få oversikt over egen økonomi. For eksempel kan mange bankkunder ved hjelp av verktøy i egen bank lett få oversikt over hva de bruker pengene til.

Her er noen sparetips, basert blant annet på Sløsekalkulatoren:
Røyker du? Regnestykket som kan få deg til å slutte
Matpakken, mer lønnsom enn du tror

Vet du hva du bruker?
SJEKK SELV I SLØSEKALKULATOREN


Får du sjokk eller blir positivt overrasket, kan du uansett dele resultatet på Facebook. Om du tør.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!