Slipper skatt til evig tid

Nederlender fikk feilaktig fradrag på 27 millioner norske kroner.

Inntastingsfeil

Skattemyndighetene reagerte ikke da nederlandsk mann feilaktig tastet inn et rentefradrag på cirka 27 millioner norske kroner. Og domstolen fastslår nå, at mannen har rett til pengene, skriver danske Erhverv på nettet, epn.dk.

På grunn av "sløseri" hos skattemyndighetene trenger en 67 år gammel nederlender dermed aldri mer å betale skatt - og det gjelder altså i resten av livet hans.

For mannen kan fremover - hvert år - trekke fra over 27 millioner kroner i skatt, fordi myndighetene sov i timen, og ikke rettet en opplagt feil i selvangivelsen i tide.

I 2001 ville mannen trekke fra 3.419 euro i renteutgifter på huset hans, men ved en feil kom han til å taste inn 3.419.635 euro i stedet. Myndighetene ble først nylig oppmerksomme på feilen, og på grunn av foreldelse har mannen altså rett til det fantastiske rentefradraget.

0 kroner i skatt

På grunn av det enorme fradraget, kommer mannen til å betale 0 kroner i skatt. Skattemyndighetene vil ikke utbetale pengene på en sjekk, men fremover kan han altså trekke fra det fulle beløpet på selvangivelsen.

Skattemyndighetene i Nederland har påtatt seg ansvaret, og forsvarer seg med at det er snakk om en enkeltstående hendelse...

Kilde: Erhverv på nettet, epn.dk og Eindhovens dagblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om skatt: