Slipp unna legeregningen

I hele landet er det tusenvis av studenter som ønsker å bli fremtidens leger, optikere og tannleger. Etter å ha fullført halve studiet trenger de forsøkspersoner, og tilbyr gratis undersøkelser. Høres det fristende ut? Heldigvis er læreren alltid tilstede.

Lurer du på om du trenger briller? Istedet for å betale en optiker et par hundrelapper for en synstest, kan du få den samme undersøkelsen gratis på Høyskolen i Buskerud.

Den eneste ulempen er at undersøkelsen de gjennomfører kan ta litt lenger tid enn hos optikeren, ettersom læreren må kontrollere at alt blir gjort riktig.
Marianne Tunheim er student på optikerlinjen og forteller at det er et stort behov for pasienter. Høyskolen har klinikk to ganger i uken, og det går som regel greit å få time dersom du ringer en uke i forveien.
- En time hos en ferdigutdannet optiker kan komme på 180 - 250 kroner, og da er det jo greit å få dekket disse utgiftene samtidig som man hjelper fremtidens øyepleiere, mener Marianne Tunheim.

Vondt i tanna

Dr. Frode Hansen, på odontologisk fakultet ved universitetet i Oslo har også behov for pasienter. -Det tar som regel lenger tid å få behandling av en student sier han, men universitetet dekker de fleste utgifter og materialer.

Dersom du skal ha en større operasjon som for eksempel fjerning av visdomstenner, er det fullt mulig å få dette til svært reduserte priser. Tilbudet med gratis tannpleie på odontologisk fakultet er meget populært, og det tar som regel bare et par dager i begynnelsen av semesteret å fylle møtebøkene et halvt år fremover.
- Neste utlysning er ikke før 24. august i år. Trenger du en time før dette kan det lønne seg å ringe til sekretariatet, sier han. Det er nemlig ikke alle som møter opp til avtalt time.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bli Student

Som student ved landets universiteter er du også rimelig bra dekket når det gjelder helseutgifter. Ved studentsamskipnaden på universitetene i Norge lokker de med gratis helsetjeneste for alle som har betalt semesteravgiften på 320 kroner.

Ved allmennmedisinsk avdeling kan du bestille time til vanlig legeundersøkelse og behandling (inkludert småkirurgi), prevensjonsveiledning, svangerskapskontroll samt helseattester. Dersom du ønsker å gjøre noe med den psykiske helsen kan du henvende deg til psykiatrisk/psykologisk seksjon for timebestilling eller øyeblikkelig hjelp.