Slik vinner du bruktsalget

Har du ting du vil bli kvitt? Her er tips til hvordan du blir av med ting raskest mulig.

<b>DÅRLIGE BILDER ER DÅRLIG BUTIKK:</b> Gode bilder er viktig for et raskt salg. Du er ikke alene om å ville selge for eksempel en  sofa på Finn Torget - så det kan bære lurt å bruke et bra bilde. «Sofa» er for øvrig til enhver tid det mest populære søkeordet på torget: I 2014 ble det gjort hele 7,4 millioner søk på forskjellige varianter av ordet «sofa».  Foto: ALL OVER PRESS/DINSIDE
DÅRLIGE BILDER ER DÅRLIG BUTIKK: Gode bilder er viktig for et raskt salg. Du er ikke alene om å ville selge for eksempel en sofa på Finn Torget - så det kan bære lurt å bruke et bra bilde. «Sofa» er for øvrig til enhver tid det mest populære søkeordet på torget: I 2014 ble det gjort hele 7,4 millioner søk på forskjellige varianter av ordet «sofa». Foto: ALL OVER PRESS/DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare på Finn Torget ble det solgt varer til en verdi av 7,2 milliarder kroner i fjor. Totalt ble det lagt ut 3,9 millioner privatannonser. I tillegg kommer alt det som gis bort - og ikke å forglemme de øvrige annonsekanalene, som eksempelvis de mange «kjøp og salg»-gruppene på Facebook.

LES OGSÅ: Nå kommer Bank-ID på Finn

Vi har snakket med Ådne Skjelstad, som er forretningsutvikler i Finn Torget, som har følgende tips til deg som ønsker å bli kvitt ting raskest mulig:

#1: Ta gode bilder

Gode bilder er noe som Skjelstad fremhever som et av de viktigste punktene for å få til et raskt salg. Står det mellom flere mulige objekter, er det klart at du heller vil velge annonsen med gode bilder som faktisk kan vise hva det er du (potensielt) vil kjøpe.

#2: Sett riktig pris

TIPS: Gode bilder og rett pris er viktig for et effektivt bruktsalg, sier Ådne Skjelstad i Finn Torget. Foto: CAROLINE ROKA/FINN
TIPS: Gode bilder og rett pris er viktig for et effektivt bruktsalg, sier Ådne Skjelstad i Finn Torget. Foto: CAROLINE ROKA/FINN Vis mer


Det er viktig å sette riktig pris.

- Fordelen med at det er så mange varer som ligger ute til enhver tid, er at det er lett å vurdere pris ut i fra det andre som ligger der, sier Skjelstad til Dinside.

- En god takst hjelper alltid, og vil du bli kvitt ting raskt, er det selvsagt lurt å legge seg litt under i pris enn det øvrige som ligger ute, fortsetter han.

#3: Skriv en god tekst

Bilder sier mye, og prisen er kanskje avgjørende - men ifølge Skjelstad er det også viktig med en god og utfyllende tekst.

- Du bør skrive så utfyllende og ærlig som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Se alt det utrolige folk vil kjøpe brukt

#4: Sett deg inn i kjøpers sko

For å treffe flest mulig aktuelle kjøpere, er det selvsagt viktig med en tekst som vil treffe det en potensiell kjøper vil søke etter.

- Du bør tenke deg hva det er kjøper søker etter; sette deg inn i kjøpers sko, sier Skjelstad, og forteller at søkemotoren på Finn ikke kun legger tekst til grunn når den presenterer et søkeresultat, men også overskrift og hvor varen er lokalisert.

#5: Dersom alt går skeis: Gi det bort

Dersom du ikke får napp på annonsen din, selv etter å ha fulgt alle rådene til Skjelstad, er det fremdeles muligheter for å bli kvit tingene - uten å måtte bruke både tid og krefter på å kjøre det til søppeldynga - og betale for å deponere det der:

Gi det bort!

- Gis bort-kategorien er ekstremt effektivt, og er den kategorien som vokser mest på Finn Torget, sier Christopher Ringvold, produktdirektør på Finn Torget.

Finns egen statistikk viser at det er mye kortere liggetid på tingene som gis bort, kontra det som selges: Du kan bli kvitt sengen din i løpet av seks timer om du gir den bort, mens det tar gjennomsnittlig over 20 dager dersom du vil selge den.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!