Foto: Kim Jansson
Foto: Kim JanssonVis mer

Slik velger du billigste taxi

Vi har sjekket hvilket taxiselskap som tar minst for kjøreturen.

Taxituren kan bli en dyr affære, men i de store byene har de forskjellige selskapene differensierte priser, slik at det ikke er likegyldig hvilket selskap du kjører med.

Hvor mye koster turen din?

Regn ut med taxikalkulatoren!

Vi valgte oss ut seks tilfeldige ruter i osloområdet og sammenliknet prisene til de fem store taxiselskapene i hovedstaden. Turene med det billigste selskapet var hele 22 prosent rimeligere enn turene med det dyreste selskapet.

Det er helt klart Oslo Taxi som kommer best ut i vår pristest. Oslo Taxi var billigst i alle de seks stikkprøvene vi gjorde, og ble til sammen nesten 700 kroner billigere enn testens dyreste selskap, City Taxi.

Pristesten avslører også at Norgestaxi og Taxi2 er omtrent like dyre, mens Christiania taxi er litt billigere. Samtlige selskaper ligger et hestehode bak Oslo Taxi i denne pristesten. Her ser du totalprisen på de seks turene vi valgte:

Slik velger du billigste taxiSe detaljert prisinformasjon

Samme rute, samme tidspunkt

Prisene er hentet inn ved hjelp av DinSides nye taxikalkulator. Prisene i kalkulatoren baser seg på selskapenes egne satser, og forutsetter at bilene kjører den raskeste veien fra A til B.

Selvfølgelig er det ikke sikkert sjåføren velger den raskeste ruten, og selvfølgelig kan det hende det oppstår uforutsette ting på turen som gjør reisen både lengre og dyrere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel gir taxikalkulatoren et godt bilde av forskjellene mellom selskapene, fordi den sammenlikner nøyaktig samme strekning, på samme tid av døgnet.

Les også: Krever bedre prisopplysning

Fra Oslo til Trondheim

Taxikalkulatoren er fortsatt under utvikling, og vi vil forhåpentligvis kunne presentere prisene til flere selskaper etter hvert.


Merk deg at du kan sjekke prisene fra Oslo til hvor du vil i landet. For moro skyld, gjorde vi et forsøk på å sammenlikne prisene på en taxitur fra hovedstaden til Trondheim. Prisene vi fikk, er selvfølgelig ikke tatt med i grafen over, fordi de færreste av oss med vettet i behold vil ta en taxi fra Oslo til Trondheim.

Ved optimale kjøreforhold vil taxituren koste pluss/minus 10.000 kroner. Oslo taxi kommer best ut, og tilbyr en regning på 9.173 kroner. Det er drøyt 3.000 kroner billigere enn turen med City taxi, som kommer på 12.162 kroner.

Prøv selv: Taxikalkulatoren

Regulerte priser

Det er bare enkelte steder i landet som ikke har regulerte priser på taxikjøring. I regulerte områder er det Konkurransetilsynet som bestemmer maksimalsatsene på taksten.

Disse takstene ble oppjustert i april fjor. Ifølge Konkurransetilsynet er prisene justert med hensyn til utviklingen i konsumprisindeksen og utviklingen i kostnader knyttet til drift og vedlikehold av transportmidler.

Maksimaltakstene for regulerte områder finner du på Lovdatas nettsider.