Slik unngår du sexstress

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å få tid til sex. Her er noen tips for å få det til.

Mange sliter med fulle timeplaner hele uken. Når skal man da få tid til sex? Her er noen råd.

Planlegg
Husk at det ikke er nødvendig med stearinlys, romantisk musikk og en god middag. Spontanitet kan gi like gode opplevelser. Ta dere en rask en i skogen, på stranden eller i bilen.

Sex trenger ikke være en aktivitet dere utfører i senga før dere legger dere. Har dere noen minutter alene før middag? Utnytt tiden!

En tidligere undersøkelse har vist at nordmenn liker å ha sex på do. Andre spontane steder er i parken, på stranden og bakgater.

Er du ikke av den spontane typen, er ikke det noe problem. Hva med å planlegge en kveld alene med kjæresten? Sett barna hos besteforeldre eller barnevakt, så dere ikke trenger være redde for å bli oppdaget. Skru av mobiltelefon og TV, og nyt bare hverandre.

Prioriter sex
- En rask en kan være flott, men du må også ta deg tid til å elske, sier dr. Ruth Westheimer i iVillage.

Hun sier videre at spørsmålet ikke er hvorvidt du kan ha sex, men om du gjør det til en prioritet.

- Bestem deg for at å ha sex med kjæresten er viktigere enn søvn, sier hun.

Du kan blant annet stille vekkeklokken en time tidligere enn vanlig, og få tid til sex om morgenen. Er du redd for å vekke barna, kan du sette klokken til klokka 2 - når barna fremdeles sover dypt.

Er du et b-menneske, kan du prøve det motsatt vei også: Gå på badet en time før dere pleier, og dere har plutselig en time til overs i sengen.

 

Mozon, 1.4.2006