Slik unngår du baksmell i 2015

Be om høyere skattetrekk de neste månedene.

RIKTIG GRUNNLAG? Er skattekortet for 2014 basert på feil grunnlag, kan det gi deg en overraskelse i form av baksmell på skatten. Tror du dette kan gjelde deg, bør du endre skattekortet nå. Foto: COLOURBOX.COM
RIKTIG GRUNNLAG? Er skattekortet for 2014 basert på feil grunnlag, kan det gi deg en overraskelse i form av baksmell på skatten. Tror du dette kan gjelde deg, bør du endre skattekortet nå. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å få baksmell på skatten kan for enkelte bety store innhogg i økonomien når den skyldige skatten skal tilbakebetales.

Frykter du restskatt på skatten for 2014, kan du gjøre noe for å unngå dette allerede nå.

Be om ekstra skattetrekk

I årets skatteoppgjør var det hele 403.000 nordmenn som måtte betale totalt 5,5 milliarder kroner i restskatt, viser tall fra Skatteetaten.

Dette utgjør i snitt 13.647 kroner per person.

Vil du unngå å havne i denne statistikken når skatteoppgjøret kommer i 2015, bør du allerede nå sjekke om du betaler nok skatt.

Den enkleste måten å gjøre dette på, er å be arbeidsgiveren din om å trekke deg ekstra i skatt hver måned, for eksempel 1.000 kroner, avhengig av hvor mye du tjener. Dette gjør du enkelt ved å sende en e-post til lønningsavdelingen på arbeidsplassen din.

ENDRE: Her logger du inn via Skatteetaten.no for å legge inn rikitge tall, og hvor mye du har tjent, eller fått i pensjon, så langt i år. Foto: ILLUSTRASJON
ENDRE: Her logger du inn via Skatteetaten.no for å legge inn rikitge tall, og hvor mye du har tjent, eller fått i pensjon, så langt i år. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer


Vil du at skatten som blir trukket er så riktig som mulig, kan du gå inn på Skatteetatens nettsider for å endre skattekortet for resten av 2014.

Slik endrer du skattekortet

Ditt skattekort for i år er basert på tall fra selvangivelsen for 2012. Grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk fikk du tilsendt enten i posten, eller i meldingsboksen din i Altinn for e-brukere, i desember.

Hvis dette grunnlaget ikke stemmer, kan du gå inn og endre skattekortet selv. De som har gått opp i lønn, bør gå inn og gjøre dette. Se hvem Skatteetaten råder om å endre på skattekortet.

Ved å logge inn via Skatteetaten.no kan du legge inn hvor mye du har tjent så langt i år, og hvor mye skatt du har betalt til nå. Denne informasjonen finner du på siste lønnsslipp.

Du bør også legge inn riktig forventet årsinntekt for 2014.

UNNGÅ BAKSMELL: Her legger du blant annet inn inntekt så langt i år, for å betale riktig skatt. Foto: ILLUSTRASJON
UNNGÅ BAKSMELL: Her legger du blant annet inn inntekt så langt i år, for å betale riktig skatt. Foto: ILLUSTRASJON Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer