Slik svindler de i praksis!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Federal Trade Commission (FTC) gir også eksempler på saker som har endt opp i rettsapparatet:

  • Svindel på nett-auksjoner. Her gjaldt det varer som ble lagt ut for salg på et utall nettauksjoner og der kjøperne betalte på forskudd, men aldri mottok varene.
  • Useriøse internettleverandører. Selskapene sendte forbrukerne "rabattkort" til deres tjenester. Når kundene benyttet seg av rabattkortene ble de imidlertid, uten noen som helst informasjon, bundet til internettleverandøren. Dermed begynte de å få månedlige regninger på abonnementsavgift. I tillegg hadde svindlerne selvsagt gjort det nesten umulig å si opp abonnementet.
  • Et annet triks er å sende regninger til firmaer og organisasjoner for web-sider de ikke vet de har. Svindlerne har gjerne tilbudt "gratis" web-sider. Uavhengig av hva firmaet har gjort med tilbudet, har de så opprettet sidene - for så å sende regning for jobben i ettertid.
  • Pornosider. Et vanlig triks er å be kunden om å taste inn sitt kortnummer for å bevise at han er gammel nok til å komme inn på sidene. Etterpå begynner de selvsagt å tappe kundens kort for penger.
Du finner flere eksempler på Federal Trade Commissions (FTC) nettsider.