Slik sparer hun penger

Hver gang Hilde (40) trekker kortet, sparer hun 10 kroner.

<strong><b>MODERNE SPAREBØSSE:</strong></b> Hilde Alstad synes det er behagelig å spare uten å tenke på det. Foto: Per Ervland
MODERNE SPAREBØSSE: Hilde Alstad synes det er behagelig å spare uten å tenke på det. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den gamle sparegrisen har fått konkurranse fra Nordea.

- Jeg har jo aldri kontanter lenger, og det gjelder nok ikke bare meg. Derfor er dette en fin måte å spare på, sier Hilde Alstad (40) til DinSide.

Hver gang hun trekker bankkortet fra Nordea, går det 10 kroner inn på Hildes sparekonto. Beløpet har hun bestemt selv.

- Hver gang jeg kjøper meg en kaffe latte, tvinger jeg samtidig meg selv til å spare 10 kroner. Pengene skal gå til jentetur, sier Hilde, som akkurat er i gang med sparingen.

3.200 kroner i året

Hun oppdaget Nordeas nye spareprodukt Mikrospar da hun ble invitert til gruppen på Facebook.

- Siden jeg allerede var Nordea-kunde, tok det meg tre-fire minutter å ordne med sparingen. Og da jeg gikk inn på kontoen, så jeg at jeg hadde spart 80 kroner på ti dager, noe som var en morsom overraskelse, sier Hilde.

Pengene hun sparer, blir automatisk overført til en høyrentekonto hos Nordea. Dersom Hilde trekker kortet like mye som unge voksne mellom 18 og 40 i snitt gjør, cirka 320 ganger i året, vil hun ha 3.200 kroner i den elektroniske sparegrisen i løpet av et år.

Nytt kort? Her finner du det beste kredittkortet

Ikke penger tilbake

Det finnes allerede mange kredittkort som gir deg rabatt eller penger tilbake. Spareordningen til Nordea må ikke forveksles med såkalte cashback-løsninger som er knyttet til enkelte kort.

I Mikrospar-ordningen er det dine egne penger du sparer, det vil si at hver gang du trekker kortet ditt, så går det et avtalt beløp fra din brukskonto og inn på din sparekonto. Mikrospar fungerer dermed som en slags elektronisk sparegris.

- Folk har sluttet å spare i syltetøyglass og sparegriser, og vi har fått tilbakemeldinger på at kundene savner å legge til side veksel og småpenger. Derfor gjeninnfører vi sparegrisen i elektronisk form, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea.

Samler opp vekslepengene

MikroSpar kan settes opp slik at man runder av til nærmeste tier, eller femtilapp hver gang man trekker kortet. Det er også mulig å spare et fast beløp for hver korttransaksjon.

Hvis du vil begrense det daglige sparebeløpet, endre sparebeløpet per transaksjon, eller ta en pause i sparingen, er det fullt mulig. Alt dette kan du selv sette opp i nettbanken.

- Det er et fast beløp som har vært mest populært til nå, sier Sevang til DinSide.

Han opplyser at det nå er over 5.000 kunder som benytter seg av Mikrospar-ordningen.

Finanskrisen satte fart på sparingen

Nordea kommer med spareproduktet i en tid hvor nordmenn er opptatt av sparing. I tredje kvartal i år sparte husholdningene 17,2 milliarder kroner, mens vi i samme kvartal i fjor sparte 3,6 milliarder kroner.

Til neste år antar Statistisk Sentralbyrå imidlertid at forbruksfesten vil ta seg opp igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer