Irriterer du deg over aviser som hoper seg opp? Foto: Colourbox.com
Irriterer du deg over aviser som hoper seg opp? Foto: Colourbox.comVis mer

Slik slipper du gratisavisene

Og snart kommer det merker til postkassen.

Lei gratisaviser som fyller opp postkassen? Nå kan du snart slippe unna. I forbindelse med den nye markedsføringsloven som trer i kraft den 1. juni, blir det nå mulig å reservere seg, ikke bare mot reklame, men også mot gratisaviser.

- Vi har informert de avisene det gjelder per brev om de endringene som er gjort i den nye markedsføringsloven, og vi kommer til å overholde reservasjonsønsker fra kundene, sier informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen til DinSide.

Han sier at Posten vil forholde seg til dette regelverket slik alle andre distributører av gratisaviser også må.

Hundrevis av pass forsvinner i posten

Trenger ikke Postens merke

Du reserverer deg mot gratisaviser ved å merke postkassen din med "nei takk til gratisaviser" på samme måte som du kan merke postkassen din med "nei takk til uadressert reklame". Posten har ikke egne merker for dette, men du kan fint lage din egen lapp. Uansett skal dette respekteres av distributørene.

- Du kan også ringe kundeservice hos Posten og registrere at du ikke ønsker å motta reklame og gratisaviser, sier Jakobsen.

Kommer likevel

Et av tiltakene for å sikre deg mot innbrudd på ferie, er å sørge for at postkassen ikke fylles opp. Med reklame og post stikkende ut av postkassen er det ganske tydelig at det ikke har vært folk hjemme på en stund. Men selv om du har reservert deg mot reklame, hender det likevel at postkassen fylles opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnen er at Posten ikke er de eneste som distribuerer reklame, og du er ikke garantert at ikke uavhengige distributører putter reklame i postkassen din.

Se også: Hold postkassen tom i ferien