Slik skal mobbingen stoppes

Elevråd over hele landet er sjefer for "Det store oppdraget" - ett av regjeringens nye tiltak mot mobbing. Oppdraget går blant annet ut på å få rektorene til å skrive under et manifest mot mobbing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble regjeringens tiltakspakke mot mobbing lagt fram på Grindbakken skole i Holmenkollen i Oslo. To statsråder, Barneombudet og er rekke fagfolk var til stede.

Den 23. september i fjor kom regjeringen med sitt Voksenåsen-manifest mot mobbing. Målet var å utarbeide en tiltaksplan for å komme uvesenet til livs.

- Nå foreligger tiltaksplanen som skal motvirke mobbing i barnehage, grunnskole, videregående opplæring og barn og unges fritidsmiljø, sier underdirektør Vibeke Thue ved Læringssenteret i Forsknings- og utdanningsdepartementet til NTB.

Blant de viktigste tiltakene i 2003 er endringene i Opplæringsloven, der det heter at alle elever i grunnskoler og videregående skoler har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring.

Et annet viktig tiltak er Det store oppdraget , som landets elevråd gjennomfører. Her utfordres ordførere, rektorer og foreldrerepresentanter til å undertegne lokale manifest mot mobbing.

Også landets barnehager blir tatt med i kampen mot mobbing. Barne- og familiedepartementet vil sende ut informasjonshefter om arbeid mot mobbing til alle barnehager.
(NTB)

Mozon.no, 10.04.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!