Slik skal kullgrillen være

De fleste kullgrillene kjøper du ferdig montert og grillklare. Det er imidlerting et par ting du bør sjekke før du trekker kortet.


Hvordan sjekker jeg kvaliteten?
Det er viktig at grillen har robuste ben og står stødig. Den blir, bokstavelig talt, glovarm, og du vil nødig at den skal velte. Kjenn gjerne på den i butikken - den skal tåle at du rugger litt i den - og husk: de blir sjelden mer stødige med tiden. Sjekk også at den har håndtak som er laget i et materiale som ikke leder varme.

Montering
Du skal ikke behøve å være en mester med verktøykassen for å kunne montere en grill. De fleste får du fiks, ferdig montert - mens noen krever at du må frem med skrutrekkeren. Det er sjelden noen stor utfordring, men er du usikker gjør du nok klokt i å kjøpe en som er ferdigmontert. Det bør ikke være noe merkbart dyrere.

Vedlikehold
Hvilket materiale grillen er laget i - evt hvilket belegg som er på grill og grillrister har mye å si for rengjøring - og til syvende og sist hvor lenge grillen holder. Flater som er lett å rengjøre blir oftere rengjort (rart, det der) - og rene griller varer lenger.

Garanti
Du trenger ikke se etter livstidsgaranti, men skal du investere litt penger bør den holde i minst ti år. Billiggrillene har det gjerne med å takke for seg etter et par sesonger.

Nødvendig ekstrautstyr
Kullgrillen må selvfølgelig ha kull, og det lønner seg med en eller annen form for tennhjelp - tennveske er stort sett vanlig, og gjør ikke stor skade på budsjettet.

  • Se sommerens hotteste griller her

  • Gassgrill - kjøpetips

  • Tilbake til hovedartikkelen