Slik skaffer du raske penger

BLAKK: Lite penger igjen etter sommerferien? I forrige uke fortalte vi hvilke regninger du som er blakk må betale, og - til nød - kan utsette. Om ikke det løste problemene må andre virkemidler til. Vi har sett på alternativene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De aller fleste vet godt at det lønner seg å sette av et fast månedlig beløp til hjelp i trange tider. Dessverre er det langt fra alle som gjør det i praksis.

Stort sett kan det gå greit med en minimumsøkonomi. Du klarer de faste utgiftene, og har akkurat nok lommepenger hver måned.

Problemene kommer imidlertid raskt når store uforutsette utgifter dukker opp. Det kan være noe så banalt som at TV'en ryker eller at du kommer blakk hjem fra ferie - med postkassen full av regninger og en skyhøy kredittkortgjeld.

Kjenner du deg igjen?

I forrige uke fortalte vi deg hvilke regninger som absolutt må betales i tide, og hvilke du til nød kan utsette. I dagens artikkel ser vi på kriseløsninger for deg som trenger penger akkurat nå.

Nedenfor har vi sett hvordan du kan få penger via salg og arv. For å lese mer om de jobbrelaterte alternativene, eller hvordan du kan låne deg ut av knipa/til fant, må du klikke på lenkene til høyre.

Selg gjenstandene du ikke har bruk for

image: Slik skaffer du raske penger

Har du flyttet noen ganger, vet du av erfaring hvor mye som hoper seg opp.

Nå er det imidlertid på høy tid å innse at du ikke vil bruke ekstrasengen, den gamle platespilleren eller bokhyllen som har ligget i kjellerboden i flere år.

La heller skrotet jobbe for deg. Gjenstandene kan for eksempel selges på nettauksjoner som QXL.no.

Gamle klær kan også være en gullgruve. Enkelte bruktklærforretninger, for eksempel "Mitt Skattkammer" i Trondheimsveien i Oslo kjøper gjerne klær. Men de forutsetter at klærne er lekre og/eller spesielle.

Be om forskudd på arv

image: Slik skaffer du raske penger

Har du dårlig råd mens mor & far vasser i penger? I stedet for å låne av opphavet, kan du spørre dem om de har lyst til å gi deg forskudd på arv.

Du kan motta inntil 200.000 kroner fra både mor og far uten å måtte betale arveavgift. Les mer om arveavgiften her.

Trykk på lenkene nederst til venstre for å lese resten av artikkelen, eller på lenkene til høyre for å lese tidligere artikler om personlig økonomi.