Mal CV

Slik setter du opp en CV

Både utseende og innhold er viktig når du setter opp CV-en din. Og kanskje er det på tide å prøve ut et helt nytt oppsett på CV-en din?

CV PÅ ÉN SIDE: Har du opparbeidet en del erfaring, og vil gi arbeidsgiver et blikkfang, kan dette være et smart oppsett for CV-en. Foto: Berit B. Njarga
CV PÅ ÉN SIDE: Har du opparbeidet en del erfaring, og vil gi arbeidsgiver et blikkfang, kan dette være et smart oppsett for CV-en. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å kapre drømmejobben er en god CV et must - og da snakker vi ikke bare om innholdet i den, men også hvordan du setter den opp. Oppsettet på en CV kan nemlig ha mer å si enn du kanskje tror.

Her ser du også hvordan en oppsigelse skal se ut - når du skal si opp den gamle jobben.

Få frem nøkkelkvalifikasjoner

En CV bør være ryddig, og ifølge Nav bør du tilpasse CV-en og sørge for å få frem den informasjonen som er relevant for jobben du søker på, hver gang du søker på en ny jobb.

Dette innebærer blant annet å føre opp relevante nøkkelkvalifikasjoner øverst i CV-en, etter personalia.

Her kan du se på et tradisjonelt oppsett for CV. Og merk: Man skriver ikke Curriculum Vitae øverst, men sitt eget navn.

- Kjapt bilde av hvem du er

Har du allerede opparbeidet deg en del erfaring, som den tidligere omtalte topplederen som i sitt oppsett av CV virkelig får frem hva hun kan bidra med, kan det være verdt et forsøk å sette opp CV-en som den du ser under. Ved å klikke på selve CV-en, får du den opp i større format.

Denne malen har Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo hentet fra USA, og CV-en har fokus på å få frem ditt potensiale som arbeidstaker.

- I dag er konkurransen om oppmerksomhet veldig stor. Denne CV-en gir et kjapt bilde av hvem du er, og hva du har oppnådd av resultater, sier leder Gisle Hellsten ved Karrieresenteret.

CV-en er på bare én side, og har stor fokus på ferdigheter.

- Den skal først og fremst vise ditt potensiale. Hvis du har litt å fylle CV-en med, er det ikke sikkert du trenger mer enn denne, sier Hellsten.

LES OGSÅ:
Jobber du innen disse bransjene, er sjansen for ny jobb størst
Slik fikk hun jobb ved å bruke Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!