Slik renser du ansiktet uten å skade huden

Såpe eller ikke såpe? Her får du noen tips til hvordan du kan behandle ansiktshuden.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange ulike produkter for ansiktsrenselse. Det er viktig med rens og beskyttelse av huden, da huden møter mye forurensning hver dag. Nå om vinteren opplever mange tørr og sår hud. Dette er blant annet fordi vi varmer opp omgivelsene kunstig, og dette trekker til seg fuktighet, da også fra huden.

Mange metoder
Hudspesialister er enige i at det er mange godkjente metoder for å fjerne svette og skitt fra ansiktet, men alle må finne fram til hva som passer best for seg selv.

De optimale rensemidlene for ansiktet bør fjerne olje, svette, møkk, bakterier, sopp og døde hudceller. Fett mellom cellene bør de derimot ikke fjerne. Hudbeskyttelsen bør heller ikke forsvinne, og du bør derfor ikke skrubbe for hardt i fjeset.

- Renselse av huden er en fin balanse mellom å balansere hudhygienen og å la stoff som er viktig for funksjonen i huden bli, sier hudekspert Zoe D. Draelos til WebMd.

Det beste rådet han kan gi for å få fin hud er å ta kontakt med en hudspesialist.

Noen tips:

  • Mange hudspesialister advarer mot såpe i ansiktet. Det kan tørke ut og irritere huden. Såpefrie ansiktsprodukter er derfor det beste, men det kommer an på hva huden i ansiktet ditt tåler. Du kan også blande fuktighetskrem med vann og vaske huden med det.
 

  • Hvis du tar for mye vann i ansiktet vil fettlaget forsvinne på samme måte som det gjør med såpe. Olje og fuktighetskrem kan hjelpe mot dette.
 

  • Det er viktig å tilføre antioksidanter til huden, noe som finnes i for eksempel vitamin C og E, karotener og flavonider. Det finnes rensekremer med antioksidanter. C- og E-vitamin beskytter huden din og gjør den myk og glatt.
 

  • Hvilke kremer som passer best for deg kommer an på hudtypen din. Hudpleieprodukter kan være både billige og svært dyre, men det er ikke nødvendigvis slik at de dyreste produktene er de beste. Ofte er det faktisk de samme ingrediensene i dyrt og billig. Men det ser selvsagt mer eksklusivt ut med en flott, dyr krem i hylla enn en billig fra matbutikken.
 

Les også: SLUTT OG KLØ

Les også: 5 TIPS MOT TØRR VINTERHUD

Les også: SLIK PLEIER DU TØRR VINTERHUD

Mozon.no, 03.03.2005

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer