Bankstreik

Slik påvirker bankstreiken deg

Flere ansatte i Sparebank 1, DNB og Nets er tatt ut i streik, men konsekvensene blir ikke altfor store.

IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dinside advarte om i går, ble det streik torsdag 31. mai fra klokka åtte om morgenen, men det ble ikke storstreik.

Finansforbundet og Finans Norge kom til enighet to timer på overtid, men sistnevnte og LO ble ikke enige. Dermed tas 1.200 LO-medlemmer ut i streik fra torsdags morgen.

Blant dem som er tatt ut i streik er flere bedrifter i LO Finans Handel og Kontor, samt LO Finans Postkom. Sparebank 1, DNB og Nets er representert blant disse.

Nederst i saken finner du fullstendig liste over bedriftene som er i streik.

– Streiken vil ikke påvirke kortbetaling

Men, hvordan vil streiken påvirke deg?

Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands. Pressesjef Stein-Arne Tjore forteller at bare et fåtall av deres ansatte er tatt ut i streik, så dermed vil konsekvensene for deres tjenesteleveranser være minimale.

– Streiken kan gi lengre behandlingstid for brevgiro, registrering av faste betalingsoppdrag for avtalegiro og skanning-oppdrag, sier Tjore.

Hvor mye lengre behandlingstid brevgiroene vil få, er avhengig av mengden som kommer inn til Nets de neste dagene. Tiden det tar å behandle dem kan være alt fra vanlig tid til én eller to ekstra dager, ifølge pressesjefen. Skanning-oppdrag er tjenester Nets utfører for enkelte bedrifter og foretak.

– Streiken vil ikke påvirke håndteringen vår av kortbetalinger, understreker Tjore.

Flere bankkontor på Østlandet blir stengt

I DNB er rundt 300 ansatte tatt ut i streik, som er 4.000 færre enn om det hadde blitt storstreik. Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald sier at alle deres bankkontorer vil være åpne som vanlig, og de digitale tjenestene til banken vil fungere som normalt.

– Det kan, derimot, bli litt lengre ventetid på kundeservice og chat, sier hun.

Sparebank 1, derimot, klarer ikke å holde alle bankkontorene sine åpne. Enkelte av kontorene på Østlandet er stengt som følge av streiken, hovedsakelig i Oslo og Akershus, melder banken i en pressemelding. Følgende Sparebank 1-kontorer er stengt:

  • Oslo sentrum Youngstorget
  • Fornebu
  • Eidsvoll
  • Lillestrøm
  • Lørenskog
  • Grorud
  • Tveita
  • Gjøvik

Kunder kan også oppleve noe redusert kapasitet i de åpne bankene. Dette kan lengre være ventetid på telefon og saksbehandlingstid, ifølge kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter.

Forsikringsselskap prioriterer alvorlige hendelser

Sparebank 1 Forsikring er blant bedriftene som blir hardt rammet av streiken. Her blir 300 av 800 ansatte tatt ut i streik, hvor halvparten av disse jobber i oppgjørsenheten. Dette vil påvirke håndtering av skader og uhell, og derfor blir de mest kritiske hendelsene prioritert.

Nina Juel Arstal, direktør for forsikringsoppgjør, anbefaler kunder å melde inn skader via nettløsningen deres. Kundeservicens telefonlinjer vil bare ha kapasitet til å behandle henvendelser om husbrann, veihjelp og personskade på reise, forklarer hun i en pressemelding.

Kunder som ønsker å kjøpe forsikringer, kan gjøre dette på normal måte via digitale løsninger på bankenes nettsider eller på bankkontorene som er åpne.

--

--

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!