Slik lever du lenger

Ønsker du deg et lengre liv? Her er rådene du trenger:

Selv om du er ung og føler det er et halvt liv igjen til du trenger å bekymre deg for helsa, må du ikke ta det for rolig. Alt du gjør i løpet av livet påvirker livslengden din. Mirror.co.uk gir deg tips for å tilføre livet ditt noen år.

Se deg i speilet og stump røyken
Du har nok blitt fortalt det tusen ganger før: Røyking er farlig. Nå har forskere ved The Royal Devon and Exeter Hospital funnet ut at det ikke hjelper å høre det fra andre. Du må høre det fra deg selv. Se deg i speilet og fortell hvor farlig røykingen er for deg. Forskerne fant også ut at jo flere rynker røykere har, jo større er risikoen for å utvikle farlige sykdommer.

Lytt til rolig musikk
Selv om du foretrekker raske rytmer fra bilradioen, er det bedre å hente frem dine mest rolige CDer i bilen. Israelske forskere fra Ben Guiron University har funnet ut at rask musikk i bilen dobler risikoen for å havne i en ulykke.

Sett kjøttet i mikroen
For ti år siden var vi alle redde for mikrobølgeovner. Nå viser forskning at maskinen ikke er så dum likevel. Når du tilbereder kjøtt på sterk varme, som grilling og steking, skapes kreftfremkallende stoffer. Hvis du tar kjøttet i mikrobølgeovnen i 90-120 sekunder før du starter tilberedingen, vil de farlige stoffene lekke ut med kraften. Kast kraften før du fortsetter å tilberede kjøttet.

Drikk kaffe
En kopp kaffe om morgenen, kan redusere risikoen for leverkreft, leverskader fra alkohol, brystkreft, Parkinsons sykdom, type 2 diabetes og flere andre lidelser. Eksperter er ikke sikre på hvorfor du får denne helsegevinsten. Hvis du drikker mer enn fem kopper daglig, kan du imidlertid få negative effekter.

Gå 5000 skritt
Er målet ditt å komme i god form, bør du gå ti tusen skritt per dag. Dersom målet bare er å få god helse, holder det derimot med halvparten, viser amerikansk forskning. Personer som går omtrent 5000 skritt per dag, får positive effekter på 17 livsviktige områder. Blant annet blir midjemålet, kolesterolnivået og insulinnivået forbedret.

Hvis du vil leve noen år ekstra, bør du også gjøre livet verdt å leve. Her er noen tips til et langt og lykkelig liv.

 

Mozon, 02.07.2006