Slik krangler stjernetegnene

Er du en tålmodig tyr-kvinne eller en hissig steinbukk-mann? Sjekk din personlighet her:

Slik krangler stjernetegnene
Publisert
Sist oppdatert

Tror du på astrologi? Da vet du også at de forskjellige stjernetegnene har sine spesielle særtrekk når det kommer til en krangel.

Tar han deg for gitt? Ta testen her:

Men samtidig har alle personlighetstypene også sine svakheter som du kan utnytte. Vil du vinne diskusjonen neste gang du krangler med kjæresten? Da bør du lære deg denne oversikten:

Vær-mannen
En konfronterende mann som gjerne tar en krangel bare for moro skyld. Han faller ikke for følelser eller personlige angrep, da blir han bare enda mer hissig.

Slik vinner du: Vær fleksibel og sats alt i et av hans svake øyeblikk. Om det ikke funker? Prøv med et klokt sitat fra en kjendis han respekterer.

Vær-kvinnen
Egentlig mer glad i kjærlighet enn i krangling, trives allikevel når det blåser litt. Falske komplimenter, sinne eller alkohol vil bare gjøre henne mer forbannet.

Slik vinner du: Bruk smarte historier for å illustrere poengene dine, søk en felles våpenhvile, eller bruk hennes sans for kjærlighet til å vri situasjonen til romantikk.

Tyr-mannen
Han bygger opp sinne inni seg og eksploderer når trykket blir høyt nok. Verken hysteri eller fullstendig likegyldighet vil hjelpe på hans humør.

Slik vinner du: Unngå krangelen ved å oppdage dårlig humør før han blir rasende. Han har sans for humor, så forsøk å sammenlikne situasjonen med en scene fra Seinfeld eller South Park.

Tyr-kvinnen
På samme måte som den maskuline tyren, vil hun være rimelig snill helt til det eksploderer. Sarkasme og erting vil ikke hjelpe på situasjonen.

Slik vinner du: Vær snill mot henne, og foreslå noe hyggelig sammen, som å spise middag ute.

Tvilling-mannen
Han følger ikke godt nok med til å huske hvorfor han blir sint, men krangler gjerne litt allikevel. Når han først er i gang vil verken motkrangling eller en god klem hjelpe.

Slik vinner du: Tvillingen faller for god logikk og god rødvin. Eller du kan distrahere ham med et tv- eller radioprogram han liker.

Tvilling-kvinnen
Hun liker en krangel når det er mulig å bruke drama og rive seg i håret. Og da hjelper det verken å late som om du er enig eller å kverulere.

Slik vinner du: Et morsomt svar og en påminnelse at dere begge egentlig er hyggelige mennesker, kan dempe bølgene.

Les også: Kjærlighet gjør deg frisk

Krepse-mannen
Den konfliktskye krepsen smetter ofte ut av rommet når det brygger opp til konflikt. Personangrep eller hjelp fra andre til å overtale ham, hjelper ikke det spøtt på humøret.

Slik vinner du: Gi ham plass og snakk i en rolig og behersket tone. Dersom du vil vinne situasjonen, hjelper det også å minne ham på din evige kjærlighet og lojalitet.

Krepse-kvinnen
Hun er en ulv i fåreklær, og en veldig sinna ulv når hun behandles dårlig. Trusler og høyt volum vil ikke hjelpe på humøret.

Slik vinner du: La henne rase fra seg. Så glatter du det hele over med et kaldt glass hvitvin og en varm klem.

Løve-mannen
Han krangler med et smil og er flink til å vinne diskusjonen, men er en veldig dårlig taper. Skitne triks, bløff eller påminnelse om hans høye ego vil ikke sette ham i bedre humør.

Slik vinner du: La ham unngå å tape ansikt, og trøst ham med en lang samtale om hvor flink han egentlig er.

Løve-kvinnen
Hun er ikke egentlig interessert i å krangle, bortsett fra i diskusjoner om hva som egentlig er rett og galt. Og da hjelper det ikke å sitere regler eller vise at du er irritert.

Slik vinner du: Bruk rolige og fornuftige argumenter. Om det ikke hjelper, vil løve-kvinnen alltid være svak for bestikkelser i form av åpenbart kostbare smykker.

Jomfru-mannen
Han bruker detaljert kunnskap til å argumentere for sitt syn og elsker å ha rett. Bruk av makt, roping og repetisjoner av argumentene dine, vil bare gjøre ham sintere.

Slik vinner du: Prøv å være enda smartere og morsommere enn ham. Han kan også overtales til å tro at det er spesielt viktig for deg at du får vinne diskusjonen.

Jomfru-kvinnen
Hun kan godt diskutere saklig og er vanskelig å lokke ut i en helhjertet krangel. Men om du prøver å avbryte setningene hennes eller rett og slett gi henne fingeren, kan hun bli rasende.

Slik vinner du: Ta det rolig og prøv å bli enige om et felles utgangspunkt. Eventuelt kan du be om en pause og gi henne massasje, så faller hun lett til ro.

Les også: Sex er best med kjæresten

Vekt-mannen
Vekten er egentlig redd for konflikter, men vil stå på sitt om han blir skikkelig utfordret. Om du krangler for moro skyld, hever stemmen eller kaller ham en pyse, vil han også bli skikkelig sint.

Slik vinner du: Bare glem det hele og gjør slik du vil allikevel. Du trenger bare å forklare ham det på en rolig måte, så er det som regel i orden.

Vekt-kvinnen
Hun starter ikke en krangel dersom hun ikke er sikker på å vinne. Syting og sutring, eller fornærmelser kan derimot få i gang krangelen uansett.

Slik vinner du: Unngå krangelen i utgangspunktet, her er det vanskelig å vinne. Om du allikevel befinner deg midt i stormen, kan du prøve å appellere til hennes ubestridte skjønnhet. Forfengelighet er vekt-kvinnens svakeste punkt.

Skorpion-mannen
Han er mørk, mystisk og nådeløs i kamp. Om du fornærmer hans maskulinitet eller setter urimelige krav, vil han bli enda sintere.

Slik vinner du: Unngå å terge ham helt til bristepunktet. Vis ham respekt under diskusjonen og tilby noen ekstra fordeler ved et kompromiss.

Skorpion-kvinnen
Vil du virkelig vinne en krangel mot Skorpion-kvinnen? Da risikerer du nemlig at du aldri ser henne igjen. Husk at hun blir ekstra irritert dersom du trekker fram fortiden eller sier noe idiotisk som "du er så sint når du er søt".

Slik vinner du: Be om tilgivelse og barmhjertighet, selv om du egentlig ikke har vært så ille. Hun faller også for løfter om evig troskap og kjærlighet.

Skytte-mannen
Han tar gjerne en rask krangel uten at han legger så mye i det. Men om du avviser ham eller snakker i mobilen mens dere krangler, kan du vekke ekte raseri.

Slik vinner du: Fornuftige argumenter med et smil, kan være veien å gå for å vinne diskusjonen. Men ikke gi ham inntrykket av at det er viktig for deg å vinne, da setter han seg bare på tvers.

Skytte-kvinnen
Hun er egentlig dyktig til å unngå konflikter, men kan sloss som en såret tiger om du strekker strikken for langt. Dramatikk, argumenter uten logikk eller ordkløveri vil gjøre krangelen enda verre.

Slik vinner du: Logiske argumenter fremført med en predikants overbevisning er veien å gå for å overbevise en skytte-kvinne. Hun kan også avledes med en utflukt til parken eller på kino.

Er vi egentlig så forskjellige? Noen mener at kvinner er fra Venus og menn er fra Mars:

Steinbukk-mannen
Han har en egen evne til å virke nesten uinteressert, før han går innfor en helhjertet krangel. Dersom du mister kontrollen eller ber om støtte hos andre, blir han bare mer forbannet.

Slik vinner du: La krangelen bli en sivilisert diskusjon. Steinbukk-mannen faller til ro når du kan tilby en god stol, et saklig argument og et godt glass whisky.

Steinbukk-kvinnen
Hun er rolig og klartenkt, men kan krangle med full innlevelse når det virkelig gjelder. Juks, snarveier eller tigging får henne bare i enda dårligere humør.

Slik vinner du: Hun bør behandles som en likeverdig, og faller gjerne for et godt kompromiss hvor hun føler at hun får litt ekstra.

Vannmann-mannen
Her er mannen som tenker mer enn han roper, og kan bli tilbaketrukket når han terges. Direkte angrep og provokasjoner vil være spesielt irriterende.

Slik vinner du: Bare slutt å rope og gjør som du vil uten å krangle om det. Han vil lytte til deg om du forklarer hvordan dine valg er best for dere begge.

Vannmann-kvinnen
Hun er enten uvanlig kranglevoren eller snill som et lam. Men argumenter om at "alle andre mener det", vil ikke bite på henne.

Slik vinner du: Forklar hvordan ditt syn er originalt og nytenkende. Gi henne tid til å tenke seg om samtidig som du varter henne opp med sjokolade.

Fiske-mannen
Fisken krangler som nordmenn drikker - sjelden men mye av gangen. Trusler og kjedelige "fakta" vil ikke hjelpe på humøret til en gretten fisk.

Slik vinner du: Fiske-mannen lar seg best overtale av litt hud og et smil. Kjærlighet er den beste kuren mot hans raseri.

Fiske-kvinnen
Hun kan krangle med fynd og klem, men kan også gi deg en virkelig kald skulder om hun blir for sint. Stygge ord eller maskulin brusing med fjærene vil ikke imponere henne.

Slik vinner du: En hyggelig tone og fornuftige argumenter er ofte bra mot sinte fiske-kvinner. Og om du følger opp med litt humor og omsorg, vil hun definitivt komme på gli.

Er forholdet bare krangling og sure miner? Slik får du forholdet på rett kjøl igjen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer