Slik kommer du over eksen!

Gjennom livets lange løp må de fleste gjennom en real kjærlighetssorg, eller flere. Da gjelder det å ha noen gode råd på lager, for hvordan du skal komme over ham!

Tårene triller, humøret er på bånn og det er ikke en ting som får deg til å trekke på smilebåndet. Du sover dårlig, klarer ikke spise ordentlig og hodet er fylt med urasjonelle tanker: Kjærlighetssorg kalles det. Og vi har alle vært igjennom det!

Og selv om du føler at ”tiden leger alle sår” er det dummeste du har hørt, så er det faktisk mulig å komme over kjærlighetssorgen. Her viser vi deg hvordan!

Speil, speil på veggen der

Stå foran et speil og si følgende til deg selv: ”Fra nå av lover jeg (si navnet ditt) og ikke oppføre meg som en splittepine gæren eks-kjæreste. Jeg skal ikke drite meg ut eller oppføre meg destruktivt. Jeg skal oppføre meg på en verdig måte, som betyr at jeg ikke skal gjøre noe dumt, uansett hvor rasjonell en handling kan høres ut. Samtidig sverger jeg på følgende:

• Jeg skal ikke ringe ham. Uansett om det er gode eller dårlige nyheter jeg vil dele, skal jeg ikke ringe. Selv om jeg er overbevisst om at det vil få meg til å føle meg bedre, skal jeg ikke ringe. Jeg skal ikke ringe selv når det gjelder å hente tingene mine. Det skal jeg få en venninne til å gjøre, og det skal helst avtales via e-mail.

• Jeg skal ikke sende ham en e-mail. Selv ikke en uskyldig og morsom fredagsmail som jeg videresender til alle venninnene mine. Jeg sender ikke en e-mail for å avtale når han kan hente tingene sine. Jeg skal faktisk ikke kontakte ham i det hele tatt!

• Jeg skal ikke henge på stedene han pleier å gå, selv om det i utgangspunktet var ”mitt sted” og jeg liker det bedre. Det er ikke snakk om å kapre territorium, men jeg vet at det vil gjøre meg mer ulykkelig enn det vil hjelpe. Inntil det har gått en liten stund fra det ble slutt, er det dumt å gå på samme steder. Da kan han tro at jeg følger etter ham og da er det til syvende og sist bare jeg som driter meg selv ut.

• Jeg vil ikke oppmuntre vennene mine til å gjøre noe dumdristig, selv om jeg har de beste intensjoner. Dette inkluderer å snakke med ham hvis de skulle treffes, og la han få vite at han er en dust og at han aldri kommer til å få noen bedre enn meg, eller fortelle at jeg ser helt strålende ut for tiden, ble forfremmet på jobben, har fått en ny fet leilighet og at jeg dater Morten Gamst Pedersen.

• Jeg skal følge med på alle telefonsamtaler jeg mottar. Jeg svarer ikke på numre som kommer fra ukjente anrop. De får gå rett til telefonsvareren!

• Og jeg skal ikke svare når han ringer meg. Jeg gjentar, jeg skal ikke svare når han ringer meg.

• Jeg skal ikke ringe ham opp igjen eller svare på e-mailene hans, selv om han bare vil høre ”hvordan jeg har det”. For egentlig er han bare ute etter å finne ut om jeg synes han er en idiot. Han er ute etter en egotrip, og er ikke ute etter å bli kjærester igjen. Det vet jeg fordi han ikke begynte samtalen med: ”Jeg beklager. Sorry! Jeg har dritt meg ut. Jeg vil at vi skal bli sammen igjen!”.

• Jeg skal ikke være på utkikk etter signaler på at vi blir sammen igjen, som for eksempel gjennom stjernetegn eller tarrotkort. De eneste rådene jeg kan høre på er de jeg får fra en profesjonell terapeut eller liknende.

• Jeg ser ikke på dette som noe kortvarig. Jeg skal se på det som en langvarig situasjon inntil det motsatte er bevist gjennom konkrete handlinger, store unnskyldninger eller parterapi.

• Jeg skal ikke gjemme meg under en stein, være flau, skamfull eller ydmyk fordi forholdet tok slutt. For alt jeg vet, kan dette være det beste som har hendt meg! Og jeg tror at alt det gode jeg fortjener straks er på vei.

Jeg lover å sverge til disse løftene i minst 30 dager, eller inntil jeg har kommet over ham, som kan bety lenger enn 30 dager. Dette har med at jeg skal føle meg bedre og har ikke noe med ham å gjøre.

Kilde: Ivillage.