Slik handler du

Enklere å bruke, sikrere og med større vareutvalg. Å handle i nettbutikker er mer tiltalende enn tidligere.

Publisert
Sist oppdatert


Hold deg til de store og kjente butikkene, er et råd de fleste kommer med. Fordelen med det er at kredittkortbetaling er relativt sikkert. Ulempen er at du ikke finner sjeldne og sære produkter og varegrupper. Da må du til nisjebutikker.

Bestillingen

Før du kan handle noe, må du registrere deg som kunde. Det gjør du ved å fylle inn navn, adresse og telefonnummer i et nettskjema. En del butikker krever også at du taster inn kredittkortdetaljer her. Velg brukernavn og passord.

Skriv inn det du leter etter i nettbutikkens søkefelt. Sjansen er stor for at søkemotoren finner det kjapt.

Legg produktet i handlekurven ved å klikke på kjøpeknappen. Når du vil sende bestillingen, får du beskjed om å oppgi brukernavn og passord.

Betalingen

Da overføres transaksjonen til en sikker server. Det ser du ofte ved at det står https... i adressefeltet i nettleseren.

Her regnes eventuell porto ut og legges til prisen. Du betaler vanligvis med kredittkort. Kortdetaljene oppgir du på nettet eller på telefon direkte til butikken. Da oppgis telefonnummeret du skal ringe.

Klikk på Bestill-, Confirm Order- eller Complete-knappen for å sende bestillingen.

Levering

Få av de norske nettbutikkene tilbyr i dag reellt gratis frakt. Et hederlig unntak er Haugenbok.no, som ikke skrur opp prisene for å dekke inn portoutgiftene.

I utlandet har flere store nettbutikker - særlig i Storbritannia - "gratis frakt". CD-wow.com og Play.com, som selger CD og DVD, er billigst.

Leveringstida varierer. Fra England og i andre EU-land leverer de raskeste, som Amazon.co.uk og CD-wow.com, på to til fem dager. Fra USA tar det 5 - 10 dager. Legg til et par dager fra Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer