Slik finner du ekte kjærlighet

Lengter du etter en varm hånd å holde i? Her er fem tips for deg som vil ha et forhold som varer.

Det er ikke vanskelig å finne søte eller kjekke mennesker av motsatt eller samme kjønn.

Problemene starter når flørten går over i begynnelsen av et forhold. For det er slett ikke sikkert at begge har de samme planene for fremtiden eller de samme oppfatningene av hvordan forholdet skal være.

Er du på jakt etter en kjæreste som holder lenger enn tre uker? Da bør du følge disse fem rådene:

1) Tro på kjærligheten
Forteller du dine venninner at du aldri vil finne kjærligheten? Da er risikoen stor for at du vil få rett.

Det første skrittet i jakten på kjærligheten består i å overbevise deg selv om at du fortjener kjærlighet og at du er god nok til å bli elsket. For det er du!

Venner og venninner er til god hjelp om selvtilliten er litt frynsete etter årevis med mislykket dating. Søk trøst, råd og glede hos dem, og husk at jo mer du smiler og morer deg, jo bedre er mulighetene for å sjarmere drømmeprinsen.

2) Finn det riktige mennesket
Et viktig skritt på veien mot et stabilt forhold er å ta noen runder på hva slags partner du faktisk ønsker deg. Og om det du søker faktisk er en hyggelig, sjarmerende og morsom partner, har jeg en nyhet til deg: De finnes der ute i massevis.

Drømmemannen kan dukke opp i baren klokka halv tre. Men muligheten er enda større for at du finner ham på jobben, på treningssenteret eller i naboleiligheten. Husk hva du er på jakt etter, så vil du mye lettere finne en partner som du kan trives med.

3) Smart dating
En grunn til at noen sliter med å finne kjærligheten, er at de prøver på feil måte. Og innerst inne vet du nok at lørdagskvelden på byen ikke er den beste arenaen for å treffe den rette.

Prøv private fester i stedet for byen, begynn med en ny hobby eller vær tydeligere til venninnene dine om at du er på jakt etter en god mann.

Selve daten er jo en hel vitenskap i seg selv. Men her er de tre viktigste tipsene: Ikke drikk deg full. Velg et sted eller en aktivitet du liker. Slapp av og smil, dette er en date og ikke en domstol.

4) Du og meg og oss
To uker etter den første daten går alt på skinner. Kyssing på kino, sene middager, hvitvin i parken og masse deilig sex. Helt til han forteller at han trenger mer plass.

Det er ikke uvanlig å bli helt oppslukt av hverandre i begynnelsen. Men en av de viktigste grunnene til at menn trekker seg tidlig i et forhold, er at de føler seg presset. Plutselig er det ikke tid til verken halvlitere eller fotball med gutta. Og langhelgen i Stockholm med kompisene er allerede strøket fra kalenderen.

Reaksjonen er stress og en følelse av ufrihet. Og da gjelder det å være smart.

Ikke bare skal du fortelle at det er greit om han vil gjøre noen ting for seg selv. Du bør også sørge for at din kalender får plass til både venninner og en ensom kveld innimellom. Når han skjønner at du både tåler og liker litt tid alene, vil han senke skuldrene og like deg enda bedre.

5) Kjærlighet er respekt
Kjæresten skal ikke være det eneste mennesket i livet ditt. Men kanskje det viktigste?

I et godt forhold ringer du først til kjæresten når du har fått forfremmelse på jobben. Så til mamma og venninnene. Om kjæresten er den første som får høre både gode og dårlige nyheter, vil dere bygge en tillit som gjør forholdet enda sterkere.

Det skader heller ikke å viser kjæresten din at du har respekt både for holdningene og handlingene hans. Skryt av kjæresten din mens han hører på og gi et kompliment nå og da. Samtidig som du unngår å snakke om hans svakheter når dere er sammen med andre.

 

Mozon.no, 01.11.2005