Kanskje noen skylder deg penger? Foto: Colourbox.com
Kanskje noen skylder deg penger? Foto: Colourbox.comVis mer

Slik får du pengene du trenger

Strømregningene skremmer mange, men du kan antakelig gjøre noe smart.

Mange nordmenn frykter for store strømregninger de neste månedene, og kanskje er du allerede i gang med å spare strøm i boligen din. Noe strøm må du nødvendigvis ha, så hva med å finne pengene andre steder?

En kaffe her og en kaffe der gir selvsagt også utslag på økonomien. Ved å endre litt på vanene dine kan du spare flere tusen kroner i året. Samtidig finnes det tiltak som gir en mer umiddelbar effekt.

Nedenfor stiller vi deg noen viktige spørsmål som muligens kan gi deg bedre økonomi de neste månedene.

Har du beste boliglånsrente?

Vi har skrevet mye om hvordan du kan få bedre rente på boliglånet ditt. Selv om bankene har et mer gjennomsiktig system enn for eksempel forsikringsbransjen, er det fortsatt slik at nye kunder gjerne får de beste tilbudene. Du bør derfor se hvilke betingelser som tilbys nye kunder.

Selv om renten nå er lav, vil en bedre rente bety en del penger spart for deg med stort lån. Har du gjeld på 1 million kroner, og du får redusert renten med 0,5 prosentpoeng, betaler du 3.600 kroner mindre til banken etter skatt per år.

>>>Slik får du beste rente

Beste boliglånsrenter 1 million kroner
Beste boliglånserenter 2 millioner kroner

Betaler du unødvendig mye på kredittkort og smålån?

Nordmenn drar på en del gjeld fra forbrukslån og kredittkort. Disse lånene gir de desidert dårligste rentebetingelsene, så om du benytter deg av denne typen kreditt, sørg i alle fall for å dytte gjelden dit der du får de beste betingelsene. Beste norske kredittkort er bare halvparten så dyrt som det dyreste. >>>Her finner du det beste kredittkortet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har tidligere anbefalt våre lesere å heller utsette for eksempel studielånet med én termin enn å ty til forbrukslån som hjelp i trange tider: Studielånet - et billig forbrukslån

Handler du mat i den rimeligste matbutikken?

Da er vi over på dine vaner i hverdagen. Det er penger å spare på å være prisbevisst i dagligvarebutikken. DinSide tester jevnlig matvareprisene i de landsdekkende dagligvarekjedene, og det er ikke alltid den samme butikkjeden som kommer best ut av testen.

Her er vinneren av den siste matpristesten

Fyller du drivstoff der det er billigst?

Det er mulig å sikre seg konkurransedyktige bensinpriser uansett hvor i landet du befinner deg. Det er mange år siden DinSide bestemte seg for å bidra til å øke konkurransen mellom bensinstasjonene for å motivere prissamarbeid. Resultatet er en dugnad hvor leserne selv bidrar med ferske rapporter fra sin stasjon.

De siste bensin- og dieselprisene finner du alltid ved å trykke på lenkene nedenfor. Her kan du velge mellom å se prisene i hele landet, Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge, eller på Østlandet.

Gå rett til bensinprisene

Gå rett til dieselprisene

Har du penger til gode?

Det kan lønne seg å undersøke hva du har til gode på kortene du bærer med deg. Har du brukt Trumf-kort, eller kredittkort med såkalt cashback, kan du kanskje ta ut en liten sum nå når du trenger det.

- Vi skylder vårt gjennomsnittsmedlem nesten 600 kroner, så Truls Fjeldstad i Trumf til DinSide før jul.

>>>Les mer om kjøpeutbytte

Har du andre nyttige sparetips? Del med leserne i debatten under!