Slik får du pene ben

Sommeren er tiden for skjørt og sandaler. Slik kommer du på go'fot med apostlenes hester.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferien er her og det er på tide å gi føttene et skikkelig løft. Slik gjør du det:

1.FOTBAD
Begynn fotpleien med å file bort hard hud for deretter å bade føttene i lunkent vann. Bruk gjerne mineralsalt, plantesåpe eller grønnsåpe som er bakteriedrepende. Bruk gjerne et produkt som du nyter lukten av, da blir fotbadet ekstra deilig. Fotbad er avslappende og gir deg også varmen tilbake i kroppen om du er litt frossen. Du bør sitte med bena i vann i ca. 15 minutter slik at huden på føttene blir helt oppmyket.

2. KLIPP NEGLENE RETT AV
Når du skal klippe tåneglene, er det viktig at du har en god neglesaks/klipper, og at du klipper neglene rett av. Ikke rund neglene i kantene, da kan du risikere å få inngrodde negler. Tåneglene blir ofte fine dersom du filer de etter at du klipper dem. Slik unngår du også spisse kanter på neglene, og negleoverflaten får en glatt og fin flate.

3. NEGLEBÅND
Du kan gjerne bruke en orangepinne til å forsiktig rense bort det som sitter under neglekanten og på neglebåndene nederst ved neglene.

4. FIL BORT HARD HUD
Bruk en fotfil til å file eventuelle rester av hard hud. Huden på føttene er fortsatt myk etter fotbadet, slik at den harde huden lett files av med fotfilen. Ikke fil for lenge, slik at du blir sår. Det tar en stund å få bort all den harde huden dersom du ikke har filt føttene på en stund. Husk at det er bedre å file ofte og mindre enn mye og sjelden. Når føttene er ferdigfilte er det fint om du tørker/vasker bort den døde huden som er filt bort før du smører føttene inn med krem.

5. SMØR INN FØTTENE
Avslutt fotpleien med å massere føttene en stund med en mykgjørende krem eller olje. Massasjen får i gang blodsirkulasjonen i bena, og føles også deilig i hele kroppen. Det best er om du kan få noen til å gjøre det på deg! Sitt med bena høgt en stund, og nyt velværen!

6. AVSLUTNING
Kvinner som vil gjøre seg ekstra fine, kan du bruke neglelakk på tærne etter at kremen/oljen har tørket lett inn. Rens i så fall neglene først med neglelakkfjerner og bruk også en underlakk så slipper du at neglene gulner av den fargede neglelakken.

7. EKSTRA LUKSUS
Hvis du vil unne deg litt ekstra kan du bruke en fotskrubb-krem. Den fjerner død hud og mykgjør hard hud. Dessuten gir den god massasje. Du kan også ta en fotmaske på samme måte som du tar en ansiktsmaske. Smør inn bena, la det sitte på til det tørker, skyll av med varmt vann.

Første gang publisert: 28.01.2005
Sist endret: 30.07.2007