Slik får du orgasme

Slik får du orgasme

Hver tredje kvinne har aldri hatt orgasme. Så hvordan oppnå klimaks? Her er rådene:

Publisert
Sist oppdatert

Opp mot hver tredje kvinne har aldri fått orgasme, skal vi tro den amerikanske sexologen Betty Dodson. Men de aller fleste kvinner kan lære seg å få orgasme, skriver danske Ekstra Bladet. Dette gjelder både vaginal-orgasme, som bare rundt 10 prosent av kvinner får, og klitoris-orgasme.

De aller fleste kvinner simulerer orgasme!

Men før vi viser veien til orgasmen, først litt om hvordan det ser ut der nede:

De fleste kvinner får orgasme av å bli stimulert på klitoris, gjerne samtidig som de blir stimulert i skjeden. Her kan G-punktet komme inn i bildet også.

Klitoris er rundt 13 centimeter lang, men det meste er skjult for øyet. Det er cirka 4000 nervetråder på klitorishodet, som er den delen av klitoris som synes. Dette er omkring dobbelt så mange som i penishodet.

Det går to klitorisskaft langs skjeden, som blir stimulert når penis kommer inn.

Og slik gjør du det:
Finn ut om du foretrekker å bli berørt på venstre eller høyre side av klitoris. Kjenn etter hva som skjer når du stimulerer klitoris med fingeren din.

I tilegg bør du konsentrere deg om å tenke på noe annet, gjerne noe litt frekt. Ta gjerne også på brystene dine, spenn musklene i beina og lag noen lyder. Noen foretrekker å ligge på magen, mens andre foretrekker å ligge på ryggen. Du må selv finne ut hva som kjennes best.

Her er jentenes vanligste sex-klager

Så er det G-punktet: Den ligger et par centimeter inn i skjeden, opp mot magen. Kvinnen vil kunne merke effekten av den hvis partneren kjenner på henne med nedgående strøk, samtidig som kvinnen selv, eller partneren, trykker hardt på skambenet.

Les flere av rådene til sexolog Elsa Almås:

Budskapet til slutt er å ikke gi opp, og husk at øvelse gjør mester!

Les mer om veien til orgasmen!

Her er noen av sannhetene og mytene om sex.

 

Mozon.no, 27.10.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer