Slik får du napp på nett

Ung og leken, eller glad i turer i skog og mark? Her er 10 tips for en profil som gir deg uttelling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekking på puben tilhører gamle dager. For nå er det kontaktannonser, profiler med bilde på nett eller speeddating som gjelder.

Målet er å finne en partner som stemmer bedre enn en hvemsomhelst på byen klokka halv tre på natten. Og her er tipsene for hvordan du kan presentere deg på riktig måte:

Tenk kvalitet
- En vanlig nybegynnerfeil er at man vil fremstå som så hyggelig og koselig at man virker altfor vanlig, forteller Inga-Lill Valfridsson til den svenske avisen Expressen.

Hun har skrevet en hel bok om hva som skal til for å møte den rette gjennom en kontaktannonse. Og hun mener at vi bør tenke mer på kvalitet enn på å få så mange svar som mulig.

- Det handler jo ikke om antall svar, men om å få svar fra en som er den rette - eller hva, spør forfatteren av "Mod att möta den rätte".

LES OGSÅ SAKEN: LEGENE SJEKKER PÅ NETTET

10 gode tips
Skal du skrive en kontaktannonse eller opprette en profil på et sjekkested på nettet? Da bør du tenke over disse tipsene når du presenterer deg selv:

1) Du er bra nok
Det er ingen vits i å gjøre teksten annerledes enn virkeligheten. Ikke unnskyld deg for hvordan du er og tro på at du er god nok for den rette partneren.

2) Vit hva du vil
Før du skriver teksten bør du tenke på hva du er ute etter. Ønsker du flere bekjentskaper eller en seriøs partner?

3) Ordenes betydning
Tenk på betydningen av ordene du bruker. "Enslig" og "ensom" betyr to forskjellige ting, tenk på hva slags inntrykk du vil at ordene skal gi.

4) Vær presis
Unngå uklare beskrivelser som at du liker naturen. Skriv heller at du liker å gå en skogstur på ettermiddagen eller stå på ski på fjellet, så slipper du misforståelser.

5) Kutt klisjeene
Utrykk som "et glass i ny og ne" eller "tur i skog og mark" er så velbrukt at de snart har mistet hele sin betydning. Bruk heller ord som du mener beskriver deg best mulig.

6) Unngå skryt
Uansett om du skryter av lommeboka, puppene eller sportsbilen - kutt det ut. Skryt er en større turn-off enn hår i nesa.

7) Tenk på en venn
Lat som om du beskriver deg selv for en god venn når du skriver. Da blir det ofte lettere å finne de rette ordene og de beste poengene.

8) Gi av deg selv
På nettet og i annonser skal du være forsiktig med å legge ut adresse eller telefonnummer. Men det er allikevel lov å være litt personlig. En uvanlig detalj kan gjøre at annonsen din skiller seg ut fra de andre.

9) Tips til jentene
Kvinner beskriver seg selv ofte som glade, ungdommelige og litt sprø. Om du vil skille deg ut, bør du heller legge vekt på kvaliteter som kjærlig, selvstendig eller spontan.

10) Tips til gutta
Mange menn fremstiller seg som omtenksomme, hyggelige og spontane. Men hva med å trekke frem kvaliteter som ydmyk, nysgjerring eller moden?

 

Mozon.no, 25.11.2005