Slik får du kjæreste

På jakt etter Den Store Kjærligheten? Da bør du følge disse fem rådene:

Tror du at en ridder på en hvit hest eller din drømmeprinsesse kommer til å ramle inn døra hjemme? Da bør du tro på nytt, mener den svenske dating-eksperten Marie Hagberg.

Hun har følgende råd til alle som skulle ønske seg noen å kysse på: Gjør noe med det selv!

Gå på jakt
- Det absolutt viktigste når det gjelder å treffe noen er å være aktiv. Gå på hver eneste fest og hver eneste aktivitet. Hver lørdagskveld skal være opptatt i kalenderen, sier Hagberg til den svenske avisen Aftonbladet.

Har du lyst på noen flere tips for å finne kjærligheten? Her er våre råd:

Bruk en venn
Tror du på by-sjekking? Ta med deg én alliert når du skal på byen eller på fest. En venn gjør det lettere å være avslappet og hyggelig, men hvis du har med deg en stor gjeng vil det bli vanskelig for andre å få kontakt med dere.

Singel og sjenert? Slik går du fram:

Åpen innstilling
Du har sikkert en oppfatning av hvordan en ny kjæreste skal oppføre seg og se ut. Men pass på så du ikke blir for snever. Prøv å ha en åpen holdning til andre mennesker, så oppdager du kanskje også kjærligheten på steder du ikke hadde ventet.

Vær positiv
Bruker du mye energi på å snakke nedsettende om andre mennesker? Ta deg sammen! Dersom du fokuserer mer på det positive, vil venner og venners venner like deg bedre og oddsene øker for at de vil spleise deg med andre hyggelige mennesker...

Bruk nettet
Nettsjekking er kommet for å bli. Og da tenker vi ikke bare på typiske sjekkewebsider, men også på slike profiler som du kan legge ut på Facebook eller Myspace.

Ung og leken, eller glad i turer i skog og mark? Slik får du napp på nettet:

- Jeg vet om minst tre par som har truffet hverandre på nettet, sier Hagberg. Hun advarer derimot mot å bli for oppslukt av digital sjekking.

- Gå for kvalitet fremfor kvantitet, er rådet fra Hagberg.

Fikk du uttelling på sjekketipsene? Slik har du sikker sex: