Slik får du ekstra rabatt

Rabattkodene er på vei til Norge.

Med et par tasteklikk kan du få ekstra rabatt hvis du kjenner til sider som denne. Foto: Rabattweb.no
Med et par tasteklikk kan du få ekstra rabatt hvis du kjenner til sider som denne. Foto: Rabattweb.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje sett det om du handler en del på nettet, muligheten til å taste inn en rabattkode før du betaler i kassen. Men hvor får man tak i slike koder som gir en bedre pris?

Rabattweb.no er en nettside som samler rabattkoder du kan benytte for å få ekstra avslag i norske og utenlandske nettbutikker, eller for eksempel i kassen hos H&M.

Akkurat nå kan du for eksempel få nettopris på alle flybilletter kjøpt hos Ticket, 25 prosent rabatt på ett plagg hos kleskjeden H&M, eller fri frakt på utvalgte varer fra CDON.com.

Utvalget varierer

- Rabattene varierer, og kampanjene har en begrenset varighet som kommer tydelig frem på nettsiden, sier Jonas Bjørnstad, webutvikler og gründer av Rabattweb.no.

Jonas Bjørnstad er gründeren bak Rabattweb.no.
Jonas Bjørnstad er gründeren bak Rabattweb.no. Vis mer


Han forklarer at rabattene kan arte seg forskjellig, enten i form av et rent prisavslag, eller som fri frakt eller gratis tilleggsprodukt. Han samarbeider med en rekke ulike butikker, men det er ikke alltid de ulike butikkene har en kampanje gående.

Men er det egentlig snakk om rabatter som kundene kan få uansett?

- Vi har mange rabattkoder som er unike og kun knyttet opp mot Rabattweb.no. Vi skiller mellom rabatter som ligger offentlig tilgjengelig, rabattkoder og utskriftsbare kuponger du tar med til butikken når du handler. Det siste blir mer og mer populært, sier Bjørnstad.

Se også: Ny nettbutikk - er den billigst?

Hotell i vinden akkurat nå

I disse dager er det en generell rabatt hos nettstedet Hotels.com som er mest populær. Ved å benytte en kode fra Rabattweb.no får du 10 prosent på alle hotellopphold du bestiller gjennom Hotels.com.

Ellers er det rabattkodene hos klesbutikkene Nelly.com og La Redoute.no som er mest populære akkurat nå.

Foreløpig kan du holde deg oppdatert på nyheter fra Rabattweb enten ved hjelp av en RSS feed eller ved å bli tilhenger på Facebook. Snart skal også en e-postvarsling være på plass.

Se også: Siden som gjør netthandel enklere

Ble lov først i fjor

Bjørnstad var raskt ute i fjor etter en viktig regelendring i den norske markedsføringsloven. Mens tilgift tidligere ikke var tillatt i Norge, gjorde regelendringene det mulig å tilby rabatter og rabattkoder, et system som allerede er godt innarbeidet i mange andre land.

- Jeg fulgte med og var raskt på ballen da regelendringen kom, forteller Bjørnstad, som forteller at butikkene ser på dette som en alternativ måte å markedsføre seg selv på.

Uansett skader det jo ikke å samle de rabattene du kan få hvis du likevel skal handle noe.

Kjenner du en unik rabattkode? Tips andre i debatten under!