Slik får du billigere forsikring

Er du villig til å gjøre noen grep, kan du redusere forsikringspremien. Men det er ikke alle selskapene som vil fortelle deg hvor mye du kan spare.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Om du liker det eller ei: Forsikringsselskapene favoriserer noen kunder, og er ikke like snille mot andre.

Slik får du billigere forsikring

Selskapene velger ut spesifikke grupper som får billigere forsikring enn andre, fordi statistikken viser hvem som i teorien får flest skader. Det kan du lese mer om i vår tidligere artikkel.

Firkløveren

Men det er faktisk ting du kan gjøre for å få en billigere forsikringspremie. Vi har spurt de fire største forsikringsselskapene i Norge om hva som skal til for å redusere premien.

Ifølge Stein Haakonsen i Forsikringsnæringens Hovedorganisasjon har selskapene If, Gjensidige Nor, Sparebank 1 og Vesta en samlet markedsandel på 96,1 prosent av privatmarkedet.

Det betyr at de resterende forsikringsselskapene bare har en markedsandel på 3,9 prosent.

Mest på bolig, minst på bil

Gjensidige Nor gir rabatt på opp til 76 prosent når du tegner en boligforsikring. Men du får maksimalt 20 prosent rabatt hvis du skal forsikre bilen.

Klikk på lenkene ovenfor for se hva de ulike selskapene tilbyr, og hvordan du kan redusere forsikringspremien.

Det er ikke umiddelbart mulig å fastslå hvilket forsikringsselskap som gir mest i rabatt. Det er nemlig bare Gjensidige Nor og Vesta som er helt konkrete med hva de gir.

If gir bare forsiktige prosentanslag på hvor mye man kan spare, mens Sparebank 1 ikke vil si noen ting om hvor mye ulike forhold kan redusere premien.

Ett spørsmål om penger

Om det lønner seg for deg å gjøre noen av disse tiltakene, må du vurdere i hvert enkelt tilfelle.

Koster en boligalarm 5.000 kroner, og vil det bare redusere din årlige premie med noen få hundrelapper, kan det jo tenktes å være et ulønnsomt valg. Men på den andre siden reduserer det risikoen for innbrudd drastisk, og det kan kanskje hjelpe på nattesøvnen når du er bortreist.

Noen av tiltakene er også gratis. For eksempel koster det ikke noe å sørge for at alle husstandens medlemmer røyker utenfor. Og det koster heller ikke mye brydderi å sjekke hvor husets hovedstoppkran befinner seg.

LES HER HVA SOM UTLØSER RABATT