<strong>LÅS SYKKELEN INN:</strong> Står sykkelen i låst bod eller garasje, får du erstattet større beløp ved tyveri, forteller Heidi Tofterå Slettemoen i Tryg. Foto: Tryg
LÅS SYKKELEN INN: Står sykkelen i låst bod eller garasje, får du erstattet større beløp ved tyveri, forteller Heidi Tofterå Slettemoen i Tryg. Foto: Tryg Vis mer

Slik får du best dekning ved sykkeltyveri

Lurt å alltid låse sykkelen

Publisert
Sist oppdatert

Selv om antallet sykkeltyverier har gått ned det siste året, er dette ingen grunn til å bli slepphendt. Er du nøye med å låse sykkelen selv når den står parkert hjemme, kan dette spille kraftig inn på erstatningssummen fra forsikringsselskapet hvis sykkelen skulle bli stjålet.

Denne sykkelen har ikke kjede

Dekkes av innboforsikringen

Det er innboforsikringen som dekker et eventuelt tyveri av sykkelen din. Forsikringen vil vanligvis gjelde selv når sykkelen står parkert på et offentlig sted. Det som derimot er viktig, er å låse sykkelen - selv når den står parkert hjemme. Dette vil du nemlig merke på erstatningssummen.

- Har du ordinær innbo- og løsøredekning og sykkelen blir stjålet fra leiligheten eller huset, dekkes sykkelen fullt ut. Står den parkert i låst privat garasje eller egen bod, dekkes sykkelen med inntil 30.000 kroner, forteller Heidi Tofterå Slettemoen, pressetalskvinne i Tryg Forsikring.

Sykling har vokst som idrett de siste årene, men det lønner seg ikke å parkere de dyreste syklene til femsifrede beløp på offentlige steder, hvis du frykter tyveri.

- Sykler som står i fellesrom, åpen garasje, uteareal eller ikke er på forsikringsstedet, for eksempel på jernbanestasjonen, dekkes med inntil 5.000 kroner, forteller Slettemoen.

For de dyreste syklene, anbefaler Tryg en innboforsikring med ekstradekning, ellers tilbyr også mange forsikringsselskap egne sykkelforsikringer.

Slik sparer du penger på forsikringene

Lurt å registrere sykkelen

Hvor mye du må betale i egenandel ved sykkeltyveri, vil avhenge av egenandelen du har valgt for innboforsikringen.

- Du kan velge egenandel for innboforsikringen med alternativer mellom 2.000 kroner og oppover. Egenandel ved sykkeltyveri er samme som for andre skader, forteller Slettemoen i Tryg.

Bor du i et område der sykkeltyverier skjer hyppig, vil et abonnement i Falck Sykkelregister absolutt lønne seg. For barn under 10 år er det gratis å registere seg i tre år, mens det for voksne koster 235 kroner for fem år.

Skulle du være så uheldig at sykkelen blir frastjålet, reduserer samtlige forsikringsselskaper egenandelen for registrerte sykler. Dette bekreftes av Heidi Tofterå Slettemoen i Tryg forsikring.

- Hos Tryg reduseres egenandelen med 2.000 kroner dersom sykkelen er registrert i Falck Sykkelregister og abonnementet er løpende på skadetidspunktet, forteller Slettemoen.

Færre tyverier

Gladmeldingen for syklister er likevel at antallet tyverier har gått ned noe fra 2009. 10.261 sykler ble stjålet i 2010, som er en nedgang på 4,8 prosent, viser statistikk fra FNO. Toppåret for sykkeltyverier var 1996, da 19.064 sykkeltyverier ble innmeldt til forsikringsselskapene.

Billigere forsikring for fagorganiserte

Råd for å unngå sykkeltyveri:

 • Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ e.l.
 • Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
 • Registrer sykkelen i Falck sykkelregister.
 • Merk sykkelen med Falck tyveriforebyggende oblat.
 • Bruk sykkellåser som er forsikringsgodkjent (FG-godkjent).
 • Ikke la sykkelen stå ute om natten.
 • Ta gjerne med deg setet.
 • Husk alltid å politianmelde sykkeltyveriet.
 • Kilde: Tryg

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer