Slik dumper du kjæresten

Gikk helgen til helvete? Her får du åtte gode tips om hvordan du skal bli kvitt kjæresten uten at alt skjærer seg.

Å avslutte et forhold kan være vanskelig. Det finnes ingen lett måte å fortelle noe at du ønsker å gå videre. Å snike seg ut av huset midt på natten med kofferten i hånden funker stor sett bare på film.

Finnes det noen god måte å dumpe kjæresten på? Egentlig ikke, men enkelte eksperter mener at noen metoder er bedre enn andre.

Åtte regler for å slå opp

På samme måte som det finnes regler som sikrer deg et godt forhold, finnes det også regler som sikrer deg et smertefritt brudd.

Ta alt ansvar
Uansett hva som er grunnen til bruddet, ikke skyld på partneren din. Husk, det er dine behov og lengsler som ikke blir møtt, og dette er ditt problem. Det er umulig for partneren din å føle seg tilfreds dersom dine behov ikke blir dekket i forholdet.

Takk vedkommende
Vær vennelig og vis partneren din at du respekterer han eller henne. Prøv å løs opp i uoppklarte problemer, men ikke la samtalen vare lengre enn nødvendig. Dersom partneren din er sint, ikke argumenter. Da er det bedre å la vær.

Vær tydelig
Ha forståelse for partneren din, men ikke gi deg. Det er lett å bli misforstått når du prøver å være forståelsesfull. Gjør det helt klart at du ønsker å slå opp. Lov aldri at du kommer til å holde kontakten eller at du fortsatt ønsker å være en venn. Dette vil bare gi falskt håp, og utsetter partneren din for mer sorg enn håp. Hvis du virkelig ønsker å forbli en venn, la han eller hun få nok space til at vedkommende får det hele litt på avstand. Alle trenger litt tid etter et brudd.

Ikke bland inn venner
Ikke fortell venner, familie eller arbeidskamerater om at du skal slå opp før det faktisk er gjort. Etter bruddet bør du snakke minst mulig om detaljene rundt bruddet. Husk dette er en privat ting som de rundt deg egentlig ikke har noe med. Dessuten kan det såret hvis enkelte ting lekker ut.

Ikke vent til ”tiden er inne”
Slå opp når du tar avgjørelsen. Dersom du venter vil alt bare bli vannskeligere. Er du redd for hvordan partneren din vil reagere kan det være lurt å slå opp på et offentlig sted. Dette vil kunne dempe de verste reaksjonene.

Ikke slå opp på spesielle dager
Slår du opp på kjærestens bursdag kan dette føles ekstra trist. Unngå dager som jubileumer, Valentine's Day eller andre spesielle dager. Det vil bare ødelegge den spesielle dagen for eksen din for lang lang tid, kanskje for alltid.

Ikke slå opp gradvis
Dersom du befinner deg i et kaldt og ufølsomt forhold ikke la det skure å gå. Ikke foreslå at dere skal møte andre mennesker eller lignende. Dette vil bare forverre forholdet, ikke avslutte det. Legg dette på minnet: Det gjør mindre vondt å dra plasterlappen av med en gang enn å dra den sakte av over en lengre tid.

Vær taktfull
Dersom dere ikke bor sammen, fjern tingene dine fra kjærestens leilighet før du slår opp. Det er mye lettere enn å gjøre det senere. Dersom kjæresten din har ting hos deg, pakk de ned å ha de klare til å leveres til han eller hun eller send de i posten.

Ved å følge denne åttetrins tipsporteføljen vil du kunne avslutte ditt forhold på en sivilisert måte. Du vil kunne gå bort med en følelse av å ha behandlet en du en gang brydde deg om med den respekt og verdighet du selv ville ha ønsket.

Mozon.no, 03.07.2005