Slik dumper du kjæresten

Sitter du fast i et forhold du ikke kommer ut av? I dag er National Break-Up Day og her er tipsene du trenger:

Vi har alle vært der - i et forhold som står helt fast og som har kommet fullstendig til veis ende. Begge vet det, men ingen klarer å gjøre noe med det. For det er jo så vanskelig å gjøre det slutt!

Men nå kan den rette løsningen være her, for i dag er National Break-Up day.

Målet med dagen er å gjøre det lettere for personer som ønsker å gjøre det slutt med kjæresten sin. Så dersom du vil ut av forholdet ditt er dette den rette dagen å gjøre det på!

Pass deg også for disse tegnene: For de betyr nemlig at han er gifteklar.

7 løsninger
”Sayonara”, ”hade på badet”, ”takk og farvel”, ”vi må snakke sammen” - enten du er ute etter å ende det på en hard og brutal måte, eller på en myk og smidig måte, vil triksene under hjelpe deg gjennomføre det som er den vanskeligste delen av et forhold: Å gjøre det slutt.

”Vi må snakke sammen”-praten
Få partneren din til å legge alt annet til side og sett dere ned. Tiden er inne for heavy-talk.

Fordeler: Å snakke sammen om situasjonen og om forholdet kan dempe vonde følelser og kan i enkelte tifeller redde forholdet.

Ulemper: Vær oppmerksom på din partners uante skuespillerevner. Partneren din kan få deg til å føle deg dobbelt så skyldig ved å virke fullstendig knust, med tårer som triller vilt. Og husk at ”hva tenker du nå?” er et spørsmål gutta frykter!

”Kjære Christian…”
Hvorfor ha en konfrontasjon når et brev, en e-mail, en SMS, eller en MMS for den saks skyld kan gjøre saken for deg? Da slipper du å se partneren din sin reaksjon og fortvilelse.

Fordeler: Siden det er du som legger ord på følelsene dine, er det du som får kontroll over situasjonen. Du kan komme med alle poengene dine uten å gråte eller glemme essensielle biter.

Ulemper: Dette er veien for pyser, noe som kan falle tilbake på deg.

Pausen
Inngår dere en ”pause” i forholdet gir det klarsignal til å treffe andre, og på den måten kan dere få tankene vekk fra forholdet.

Fordeler: En pause er ikke så dramatisk som et endelig brudd. En pause betyr dessuten at det finnes et ørlite håp om at forholdet kan berges.

Ulemper: Det er tøft å forestille seg partneren sin med en annen person. Hvis du er ute på date kommer du garantert til å tenke på hva den egentlige partneren din driver med, og det kan gjøre vondt.

Naturlig død
Enten du ”tilfeldigvis” glemmer bursdagen til kjæresten din, eller venter to dager med å svare en SMS, vil det etter hvert være åpenbart hva det er du tenker. Du vil bare la forholdet dø av seg selv..

Fordeler: Kanskje dere er på samme greie begge to? Kanskje dere begge ønsker å la forholdet forsvinne hen. Da kan dere komme ut av det uten noen vonde og bitre følelser.

Ulemper: Enkelte er ikke så flinke til å forstå hva som ligger bak disse handlingene. Og dersom partneren din er av den bestemte typen, blir det kanskje ikke så lett likevel.

Venner er venner
Hvis du ikke ønsker å formidle de dårlige nyhetene på egenhånd kan du jo la en venn gjøre det for deg? Det var noen som en gang sa at: That’s what friends are for!

Fordeler: Det er mye enklere å la en kompis bringe de dårlige nyhetene enn å gjøre det selv. Og med litt ekstra flaks så faller kanskje de for hverandre?!

Ulemper: Det er urettferdig å bringe en tredjemann inn på banen. Det kan virke krenkende for partneren din. Og hva når den virkelige konfrontasjonen kommer? For partneren din vil helt sikkert ha en forklaring fra DEG!

Legge-skylden-på-den-andre-leken
Det er mye enklere å gjøre det slutt når du kan lure den andre til å gjøre det for deg.

Fordeler: Du unngår skyldfølelsen ved å legge ansvaret over på den andre. Vent til partneren din gjør en liten dum ting og lag en stor greie ut av det og legg skylden på ham eller henne.

Ulemper: Det er ganske patetisk å legge skylden over på noen andre bare for å berge din egen samvittighet og skyldfølelse. Og har partneren din tålmodighet som en skilpadde kan det hende du ALDRI kommer deg ut av forholdet på denne måten.

Alien-trikset
Hvis ikke noe annet fungerer, hva med å prøve det gode gamle alien-trikset og bare dra din vei?

Fordeler: Ved å gjemme deg bort unngår du konfrontasjonen.

Ulemper: Det er litt dårlig gjort å etterlate partneren din på denne måten, lurende på om du har vært involvert i en ulykke eller om noen har kidnappet deg. Dessuten vil vedkommende garantert ringe til foreldrene dine og politiet. Og tenk hvor skyldig du vil føle deg om deres veier mot for modning skulle krysses igjen?

Men dersom du ikke ønsker å benytte deg av National Break-up Day og vil få forholdet på rett kjøl igjen, bør du følge disse rådene!

Har du en tendens til å falle for feil menn? Det har mus også en tendens til å gjøre!

 

Mozon.no, 02.06.2006