Slik bytter du

Du eier nummeret: Fra og med i dag kan du bytte mobilabonnement og beholde ditt gamle nummer. Å bytte er enklere enn du tror.

 • Hvor lang tid tar det å bytte?
 • Kan du ringe mens du venter?
 • Koster det noe?
 • Må du selv si opp hos din gamle operatør?

  Økt kamp om deg

  Disse er blant spørsmålene folk flest ikke vet svarene på når nummerportabilliteten innføres.

  - Vi er trygge på at det er vi som har det beste tilbudet til norske mobilbrukere. Derfor ser vi innføringen av nummerportabilitet som en mulighet til å få nye kunder, sier Ingvild Myhre, administrerende direktør i Telenor Mobil.

  Både Netcom og Telenor vil at du skal bytte til dem. Selskapene har derfor laget trinn-for-trinn-guider til hvordan du bytter abonnement.

  Minst en uke

  Hovedregelen er at begge selskapene tar seg av alle praktiske detaljer dersom du vil bytte til dem. Du må derfor ta kontakt med operatøren du vil bytte til.

  Både Netcom og Telenor Mobil sier at det tar minimum 6,5 (!) dager å gjennomføre flyttingen av abonnementet.

  Antagelig vil det ta ytterligere noen dager, avhengig av pågangen i ukene som kommer.

  Og frykt ikke; du kan ringe mens selskapene tar seg av flyttingen av abonnementet. Du betaler tellerskritt til din gamle operatør inntil flyttingen er gjennomført.

  Gratis å bytte

  Det koster absolutt ingenting å flytte abonnementet. Operatørene har nemlig ikke lov til å ta betalt for flyttingen.

  Du må heller ikke kontakte din eksisterende operatør før flyttingen. Som ved bytte av bank og strømleverandør, er det nok å kontakte din nye operatør - som så tar seg av resten.

  Ellers alle med mobilnumre som begynner med 9 eller 4, flytte abonnementet. Unntakene er numre for personsøk og numre i det aldrende NMT-systemet.

  Numre til kontantkort-abonnementer kan flyttes, men saldoen på kortet følger ikke med. Du beholder også nummeret om du bytter fra kontantkort til abonnement eller omvendt.

  Pass på

  Teleselskapene har forberedt seg på nummerportabiliteten i lang tid. For deg som kunde er det viktig ikke å glemme at selskapene helst vil holde på deg.

  DinSide avslørte nylig ett av selskapenes triks for å binde deg, nemlig operatørlås.

  Er du ikke våken, kan mobilregningen faktisk bli større med den nye ordningen. Les mer om fordelene og ulempene ved nummerportabilitet.

  Og glem ikke å sjekke hvilken teleoperatør som er billigst for deg. Det finner du ut med DinSides mobiltelefonkalkulator.