Slik bruker du Tele2s døgntakst

Telenor gjør det vanskelig for sine Internett-kunder å bruke Tele2s nye tilbud om å surfe til kveldstakst hele døgnet. DinSide viser deg imidlertid hvordan det gjøres!

Slik bruker du Tele2s døgntakst

  1. Slik bruker du Tele2s prefiks:

Årsaken er at telegiganten har en teknisk sperre for automatisk bruk av prefiks foran 810-numre. Er du Internett-abonnent hos Telenor, bruker du et 810-nummer som oppkoblingsnummer (ikke Frisurf).

Tele2 reagerer

- Dersom man vil bruke prefiks, må man selv taste det inn foran oppkoblingsnummeret når man prekonfigurerer PCen sin. Siden de færreste gjør dette selv, vil mange ikke vite hvordan man taster inn prefikset, sier Qvigstad, som imidlertid bedyrer at dette skyldes tekniske årsaker alene.

- 1. november kan også Telenor-surfere koble seg til Internett uten å tenke på prefikset. Da vil det bli lagt til automatisk dersom man ber om det, selv om man ikke er teleabonnent hos Tele2, forteller informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Telenor.

- 1. november?? Dette må vi ta opp med Telenor. Vi har en samtrafikkavtale med Telenor. Det betyr at dette ikke skal skje, kommenterer markedssjef Atle Strøm i Tele2. Strøm frykter at Tele2 vil tape kunder på dette.

- Hvorfor skjer dette like etter at Tele2 har lansert døgntakst på surfing?

- Det kan man bare spekulere i. Vi får håpe sperren ligger der av tekniske årsaker, sier Atle Strøm.