Slik blir du sex-smart

Har vi alle like behov og lyster? Her er den åttende delen i vår serie om sex-vett:

Seksualiteten er noe av det mest verdifulle vi har, den kan løfte oss opp, og den kan styrte oss ned. Mange opplever at seksualiteten blir frustrert, konfliktfylt eller smertefull.

Seksualiteten påvirker livene våre, men blir også påvirket av hvordan vi lever. Seksualiteten trenger kjøreregler for at vi skal kunne få det beste ut av den, og for å unngå de negative konsekvensene som seksualiteten kan få når den brukes med uvett.

Hver uke legger vi ut nye sex-vett regler. Forrige uke snakket vi om hvordan du kan ta vare på lysten. Les hele saken her:

I dag presenterer vi regel nummer 8:

Folk er forskjellige - omstilling er viktig
De fleste opplever det å være en god elsker eller elskerinne som en positiv egenskap.
Mange føler at de er det, eller at de har en god elsker eller elskerinne, mens mange lurer på hva det er , og hvordan de kan bli det.

Da kan det være en fordel å kunne noe om anatomi og fysiologi. En del ting er felles for de fleste kvinner og de fleste menn, men det er også viktig å være oppmerksom på forskjellene.

De fleste kvinner får lettest orgasme ved å stimulere klitoris, og mange foretrekker å stimulere klitoris samtidig som en har vaginalt samleie. MEN: Noen kvinner foretrekker stimulering vaginalt, og får lettest orgasme ved vaginal stimulering, og synes klitoristimulering bare er forstyrrende!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange menn synes det er deilig å få stimulert ballene, MEN: Andre opplever at ballene er ømme og såre og er redd for at en partner skal være for hardhendt. Mange, både kvinner og menn synes det er deilig å bruke lang tid og kose lenge før en begynner på den stimuleringen som uvegerlig fører til utløsning og orgasme, MEN: Andre synes dette er unødvendig og kjedelig, og foretrekker å gå rett på sak.

De seksuelle erfaringene vi har er av stor betydning for hva en lærer å sette pris på, og hva en synes fungerer. Ofte låser en seg fast i et mønster som en synes fungerer greit, og det kan være vanskelig å bryte dette. Det kan være en fordel å være utforskende og variere seksuell praksis når en begynner å ha sex, både med seg selv og med en partner. Da lærer kroppen at en kan fungere på forskjellige måter og en kan være mer åpen for å prøve nye praksiser sammen med en ny partner.

Her er listen over sex-vett reglene:

1) Verdsett deg selv og din egen kropp

2) Skjeden må være våt før noe (penis, dildo eller fingre) føres inn i den

3) Vær oppmerksom på hygienen - vask deg

4) Beskytt deg og din partner mot seksuelt overførbare infeksjoner og uønskede svangerskap

5) Det er ikke lurt å fortelle om sex med tidligere partnere

6) Bruk hele kroppen

7) Pass på sex-lysten

8) Vær oppmerksom på at folk er forskjellige - omstill deg i forhold til en ny partner

9) Unngå sex når du er påvirket av rusmidler

10) Snakk om sex