Slik blir du glad i å trene

Er trening et ork? Her er triksene som gjør det til en fryd å komme i form.

 Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke så komplisert, og vi vet at det er bra for oss. Likevel er det noen ganger så vanskelig å komme seg opp av sofaen og inn i treningstøyet.

Og det er da heller ikke veldig stas å svette og streve, mens du samtidig tenker på alt det andre du heller skulle, og kanskje også burde ha gjort.

Les også: Trener du til ingen nytte?

Løsningen er å kombinere. Her er noen tips:

Få fart på vennene dine

Har du lyst til å treffe vennene dine? Så gjør det. Men heller enn å sitte rundt et kafébord kan dere ta en joggetur sammen. Dere bør uansett ikke løpe fortere enn at dere fortsatt klarer å prate. Dere får vært sosiale, trimmet kroppen - og kanskje også lattermusklene. Har ikke noen av vennene dine anledning til stille opp, kan du jo også rett og slett ringe en av dem mens du løper.

Les også: Unngå brølerne på treningssenteret

Ha det gøy med ungene

Ingen er så energiske og aktive som barn. Prøv å la deg smitte av deres overskudd og bli med på en runde fotball, hopp i tau, lek sisten eller kanskje til og med klatre i trær. Har du ikke barn selv har du garantert en nabo som blir svært takknemlig for en times gratis barnepass.

Spill tv-spill

Nei, vi snakker ikke om den sorten der du sitter i godstolen og lar deg underholde av biljakt eller zombieskrekk. Det er kommet en rekke nye spilltyper som får opp pulsen din på den gamle måten: Du må rett og slett bevege deg. Eye Toy Kinetic til Playstation 2 og Wii Fit fra Nintendo er to gode eksempler på tv-spill som gjør det til en fornøyelse å komme i form.

Bruk beina

Tar det deg mindre enn en halvtime å gå eller å sykle til jobb bør du gjøre det. Ærender som å poste et brev eller småhandling bør du også klare uten å bruke bilen. Ta trappa framfor heisen. Det kan virke lite tidseffektivt, men jo bedre formen blir, dess mindre slitsomme vil hverdagens gjøremål fortone seg.

Les også: Dette danker ut studiotrening

Velg smart

Skal du ført trene kan du like godt velge en treningsform som virker. Er hensikten å få opp pulsen og forbrenne fett er ikke yoga det mest effektive valget. Svømmer du, forbrenner du dobbelt så mange kalorier som under en gåtur.

Les også: Så mange kalorier forbrenner du på sommeraktivitetene

Det finnes også en rekke andre ting du kan gjøre i det daglige for å øke forbrenningen.