Slik beholder du solbrun hud

Sol og sommerferie gjør underverker for blek vinterhud. Men hvordan skal du holde på fargen når høsten og regnet kommer? Her er ti gode tips:

Vil du holde på den brune sommerfargen selv når høsten nærmer seg? Da bør du følge disse rådene:

1) Fortsatt sol
Solrike dager finnes fortsatt og du blir like brun i solen selv om sommervarmen er på retur. Husk å bruke solkrem!

2) Bruk fuktighetskrem
En god krem for ansiktet og kroppen kan gjøre underverker for huden. Med tørr hud forsvinner brunfargen raskere.

3) Uskyldig juks
Med litt selvbruningskrem kan du hjelpe huden med å beholde den gode fargen fra sommeren. Litt juks, men absolutt tillatt.

4) Fuktig fra innsiden
En god og sunn hud er avhengig av at kroppen får nok væske. 2-3 liter vann hver dag er den anbefalte mengden, kaffe og brus teller ikke.

5) Sol deg sakte
Solvett reduserer risikoen for hudskader og kreft. I tillegg vil du få en mer varig brunfarge om du bruker hodet og unngår å bli brent. Bruk alltid solkrem, ikke sitt for lenge i solen og hold deg i skyggen midt på dagen når solen er sterkest.

6) Bad med olje
Lange karbad med varmt vann er ikke det beste for huden. Men om du tilsetter noen dråper badeolje eller velduftende eteriske oljer kan huden allikevel ha glede av behandlingen.

7) Knask gulrøtter
Gulrøtter inneholder stoffet betakaroten som kan gi huden en rødbrun fargetone. Betakaroten kan du også få som kosttilskudd om du ikke liker kaninføde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

8) Mindre såpe
Såpe fjerner fett og smuss og holder deg ren. Men sammen med såpevannet forsvinner også den naturlige beskyttelsen av huden slik at den kan bli tørr og irritert. Bruk hudvennlige såper, rensekrem til ansiktet og fuktighetskrem eller oljer jevnlig.

9) Spis smart
Et sunt kosthold med de riktige vitaminene og mineralene er bra for huden. Betakaroten og vitamin A, C og E er de viktigste i denne sammenhengen. Frukt og bær, grønnsaker som gulrøtter og spinat, egg og vegetabilske oljer er noen eksempler på hudvennlige matvarer.

10) Unngå klor
Det er tvilsomt om klor i et svømmebasseng kan bleke huden din noe særlig. Men huden setter ikke pris på slike irriterende stoffer. Tørr og irritert hud mister fargen og flasser lettere.

(Kilde: Aftonbladet)

 

Mozon.no, 21.08.2006