Slapp av med blomster

I julstria er det fort gjort å "miste hodet" med mange krevende og stressende situasjoner. En blanding av blomsterremedier kan hjelpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slapp av med blomster
I julstria er det fort gjort å miste hodet med mange krevende og stressende situasjoner. En blanding av blomsterremedier kan hjelpe.

Bachs blomsterremedier er et system med 38 forskjellige plante- og blomsterbaserte remedier som hjelper mot forkjellige følelsesmessige ubalanser. Hver enkel remedie hjelper mot en bestemt negativ følelse.

Metoden ble utviklet av den engelske legen Edward Bach i 1930 årene. Han lette etter en behandlingsmetode uten bivirkninger, og mente at nøkkelen til sunnhet ligger i et sunt sinn. Blomsterremediene han utviklet blir nå brukt over hele verden over av både tradisjonelle og alternative behandlere, dyreterapeuter og veterinærer.

Gro Midthun har jobbet som soneterapeut og akupunktør i kombinasjon med Bach blomstermedisin siden 1991, og har praksis i Tønsberg. Hun anbefaler den mest populære Bach-remedien, Rescue Remedy, for å takle julestresset bedre.

- Rescue Remedy er utviklet som et nødhjelpspreparat. Den virker mot sjokk, skrekk og panikk - og gjør at vi holder hodet kaldt i vanskelige situasjoner, forklarer Bach-terapeuten.

- Det trenger ikke være så alvorlige ting, men for eksempel en ubehagelig situasjon eller noe ekkelt vi ser på TV som setter oss litt ut.

I julestria kan den hjelpe oss med å gi oss ro og balanse og bevare fatningen - og det kan jo mange av oss trenge.

- Når man ”mister hodet” hjelper denne oss med å hente oss inn igjen og komme tilbake til oss selv, forteller Midthun.

Remedien er satt sammen av virkestoffer fra fem blomster:

* Impatiens (springfrø) hjelper mot de fysiske og psykiske spenningene man får etter en ubehagelig opplevelse.

* Star of Betlehem (fuglestjerne) virker mot større eller mindre sjokk. Det kan være en ubehagelig telefon eller noe vi ser på TV som setter oss litt ut av spill.

* Cherry Plum (kirsebærblomst) hjelper mot desperasjon og fortvilelse.

* Rock Rose (vanlig solrose) hjelper mot skrekk og panikk.

* Clematis (tysk clematis) hjelper mot mangel på handlekraft, virkelighetsflukt og likegyldighet.

PS!

Rescue Remedy finnes i de fleste helsekostbutikker i Norge.

Mozon.no, 17.12.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!