Slankere til sommeren

Har du planer om en slankere midje før sommerferien? Her er tipsene som får deg ned i vekt på fem uker.

Bikinisesongen nærmer seg med stormskritt. Sankthansfesten der du må inn i den smale sommerkjolen er like rundt hjørnet. Og halvparten av fjordårets sommerplagg sitter litt vel stramt i år. Her må det en kriseløsning til.

Den gode nyheten er at du kan slanke vekk fem kilo mye raskere enn du tror. Du trenger ikke bry deg om Atkins, Cambridgekur eller Grethe Roede. Det er nemlig din mentale innstilling du må jobbe mest med. Slik gjør du det:

Ta en avgjørelse
Ta en bestemt avgjørelse! Du SKAL ned 5 kilo! Med en slik innstilling og innsats vil det hele gå mye lettere for seg.

Nå som du har innstilt deg på at du skal gjennomføre en slankekur så er en viktig del av jobben gjort. Og det kan hende du går ned litt allerede nå.

Riktig fokus
Det er viktig at du setter deg et mål. Når du har bestemt deg for hva målet er, kan du sette opp flere delmål. Se på hvordan kostholdet ditt bør være og hva slags fysisk aktivitet du skal gjøre for å nå målet ditt. På den måten blir det lettere å holde motivasjonen og lysten oppe. Men husk å holde deg langt unna urealistiske mål!

Planlegg dagene
Det er viktig at du har noe fast å forholde deg til. Dersom du følger et slankeprogram vil den fortelle deg hva du skal spise fra dag til dag. Dersom du ikke følger et program bør du skrive ned hva du skal spise i løpet av dagen, hvor mye som skal spises og når.

Og ikke hopp over frokosten! Den kan faktisk gjøre det lettere å gå ned i vekt.

Sett i gang
Nå som alt er klart er det bare å komme i gang. Om ikke mange dager vil du føle deg lettere, mer våken og mer energisk. Og grammene og kiloene vil renne av.

Hold ut
Det føles kanskje tøft i starten men ikke gi opp. Du husker hva målet ditt er, ikke sant? Det hele blir mye lettere når du kommer inn i rutinen, og plutselig blir det hele en del av hverdagen din. Og vips så er du klar for sommeren!

Og når målet på blokka endelig er nådd, er utfordringen å holde vektnåla der den skal. Slik beholder du vekten etter slanking!

(Kilde: iform.no)

Først opprettet: 05.06.06
Sist endret: 17.04.07