Slankende sengekos

Lyst å ta av noen kilo før julebordsesongen? God gammeldags sex er den perfekte slankekur.

Et godt sexliv gjør deg både lykkeligere og slankere.

Det mener den amerikanske modellen og forfatteren Kerry McCloskey som nå har utgitt en slankebok med sine teorier.

Glade endorfiner
- Jeg oppdaget denne sammenhengen etter en spesielt romantisk periode i livet mitt. Jeg ble forlovet og forsto hvilken betydning mer sex hadde for kroppen min, sier McCloskey til helsemagasinet WebMD.

Hun gikk ned ti kilo på seks måneder og mener at det utelukkende skyldes effekten av å hoppe i høyet.

- Jeg følte meg også mye bedre fordi sex også påvirker humøret. Endorfinene som frigjøres er jo hjernens egen lykkepille, forteller forfatteren.

God trening
At sengekos også er god trening, kommer ikke som noen overraskelse på de som er opptatt av kalorier og forbrenning.

En halvtimes aktivitet under dyna kan nemlig forbrenne opptil 300 kalorier, litt avhengig av stil og aktivitetsnivå. Om du heller vil pusle med husarbeid må du holde på dobbelt så lenge for å få den samme effekten på vekta.

- Det er ingen tvil om at sex er god trening. Sex får pulsen din i været, selv om du ikke driver med de mest akrobatiske aktivitetene, mener gynekologen Laura Berman som også påpeker at sengeaktiviteten for de fleste er mye morsommere enn andre treningformer.

- Sex er spesielt god trening om du bruker forskjellige posisjoner og beveger deg litt rundt. Men uansett vil oppbyggingen mot en orgasme være svært god kardiovaskulær trening for lunger og blodomløpet, mener Berman.

Noen par ser ut til å holde på lysten gjennom hele livet. Her er 12 gode tips.

 

 

Mozon.no, 13.11.2006