Slankemat som gjør deg mett

Når du spiser mat som gir sakte blodsukkerstigning får du ikke så store svingninger i blodsukkeret. Du føler deg lengre mett, du unngår søtsug og det er lettere å holde vekten. Les mer om mat med lav glykemisk indeks her.

Mat med lav glykemisk indeks

Når du spiser mat som gir sakte blodsukkerstigning, får du ikke så store svingninger i blodsukkeret. Du føler deg lengre mett, du unngår søtsug og det er lettere å holde vekten.

Av ernæringsfysiolog Hanna Hånes

Særlig hvis du elsker brød, poteter, søtsaker og annen karbohydratholdig mat, kan mat med lav glykemisk indeks være løsningen for å få bukt med søthungeren og unngå vektøkning. Også for deg med diabetes, er slik mat det beste.

Den glykemiske indeksen er et tall som viser hvor høyt og hvor hurtig blodsukkeret vårt stiger etter at vi har spist karbohydrater. Karbohydratene er blant annet stivelse i brød, poteter, ris og makaroni, frukt, samt forskjellige typer sukker. Karbohydrater i maten omdannes til glukose i kroppen.

Her finner du aktuelle artikler :