Slankehjelp til røykeslutt

Frykt for vektøkning er ofte et hinder for mange som ønsker å slutte å røyke. Nå har Kreftforeningen og Grete Roede AS inngått et samarbeid om hjelp til røykeslutt.

Fortsatt røyker hver fjerde nordmann, og svært mange ønsker å slutte. Men frykten for å legge på seg gjør at mange, særlig kvinner, vegrer seg for å stumpe røyken.

I aldersgruppen 30-39 år er en av tre redde for vektøkning, viser en undersøkelse utført for Grete Roede AS i desember i fjor.Slankefirmaet tilbyr nå egne røykesluttkurs, og har utarbeidet brosjyren «Røykfri med Grete Roede» gjennom et faglig samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet.

- Vi ser at det er behov for informasjon om røykeslutt uten vektøkning, og synes denne kampanjen er et godt tiltak, sier rådgiver i Kreftforeningens forebyggende enhet, Kristin Byrkje til kreft.no.

Tidligere har Kreftforeningen laget brosjyren «Stump røyken uten å legge på deg» i tilknytning til et røykesluttprosjekt for kvinner.

Helsepersonell kan være til hjelp
Kampanjen henvender seg også til helsepersonell. Leger, helsesøstre eller annet helsepersonell har en unik mulighet til å hjelpe røykere. De er viktige støttespillere i kampen mot røyking, og ordene deres veier tungt.

Følgende tre enkle utsagn kan ha stor betydning for hvorvidt en person slutter å røyke på sikt:
1. Røyker du?
2. Hva tenker du om det?
3. Jeg vil anbefale deg å slutte, og jeg kan hjelpe deg

(©NTB)

 

Mozon.no, 09.08.2006