Slanke barn med Mikke Mus

Nå skal Mikke Mus og andre Disney-figurer hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Flere eksperter mener at barn fristes for mye av usunn mat. Dette kan være en av grunnene til overvektsproblemet.

Hjelp av Disney
I 2004 sa 73 prosent av amerikanerne at de støttet forandring i markedsføring av matvarer mot barn, skriver Forskning.no.

Dette har Mikke Mus og resten av Disney-konsernet merket seg. Walt Disney Company skal i fremtiden bare bruke merkevaren på produkter som tilfresstiller visse krav. Dette inkluderer blant annet redusert nivå av kalorier, fett, mettet fett og sukker.

All usunn mat kutter de likevel ikke ut. De skal fortsatt produsere is, kaker og andre søte ting for spesielle anledninger. Men også dette vil de begrense.

De har i tillegg innført sunnere alternativer ved sine underholdningsanlegg. Nå kan du, i stedet for brus og pommes frittes, få fruktjuice, vann, eplesaus og gulrøtter.

Hele 90 prosent av gjestene foretrekker den sunne maten, viser prøveordninger.

Les også: Er du heldig som fetter Anton, eller forfulgt av uhell som Donald Duck?

Gå mer - kjør mindre
Hjelper det ikke at Mikke og Donald blir sunnere? Da kan kanskje et sunnere nabolag være til hjelp. Ifølge en ny amerikansk rapport, vil flere fortau, parker og nærbutikker være løsningen.

Rapporten, som er publisert i American Journal of Preventive Medicine, lister opp ting som kan snu stillesittende områder til aktivitetsvennlige lokalsamfunn. Forskerne vil oppmuntre folk til å utøve litt fysisk aktivitet hver dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et av målene er å gi folk grunner til å bruke bena fremfor bilen. Flere fortau og flere offentlige bygninger i nærmiljøet kan føre til at flere går til butikken og kinoen.

Andre ting de foreslår er å forbedre den kollektive transporten, så folk kan gå til stasjonen, gjøre boområdene penere, så folk trives med å gå ute og gi tilbud om mer trening på skole og arbeidsplasser.

- Antall timer vi bruker i bilen hver dag reduserer vår fysiske, sosiale og mentale helse, sier forskningsforfatter Laura Brennan Ramirez, professor ved Saint Louis University School of Public Health, ifølge CNN.

Les også: Vitaminer gir snille barn

 

Mozon.no, 21.11.2006