Slank med ny pille

Årets presang for alle slankere er en ny slankepille. Pillen som hindrer kroppen å absorbere fett skal fra nå selges reseptfritt. Vel å merke i USA

Pillen ved navnet ’’Alli’ hindrer kroppen å absorbere fett og ligner den reseptbelagte pillen Xenical, skriver svenske Aftonbladet.

Legemiddelselskapet Glaxosmithkline vil at pillen skal selges over disk, og amerikanske myndigheter avgjør nå om de får lov.

- Det handler ikke om noen magisk pille, det handler om en pille som hjelper mennesker å kontrollere sitt inntak av kalorier, sier administrerende direktør John Dent til nyhetsbyrået AP.

Effekten av pillen vil opphøre når du slutter og ta dem, og de vil trolig koste rundt 190 kr i USA.

LES HELE SAKEN HER: SLANKERE MED PILLER

Ingen enkel kur
Ernæringsekspert Hanna Hånes mener det ikke finnes en enkel løsning på å gå ned i vekt og anbefaler fiberrik kost dersom du vil ned i vekt.

- I Norge er det kun ekstremt overvektige personer som får slankepiller på resept. Vi har også mange naturmidler og kostholdstilskudd som skal virke apetittdempende, men ingen har dokumentert effekt, sier Hånes til Mozon.no

I fjor ble det solgt slankepiller for 90 millioner kroner i Norge, noe som er en økning på 30 prosent fra året før, viser tall fra Statens folkehelseinstitutt. Økningen gjelder de to godkjente medikamentene til fedmebehandling i Norge, Reductil og Xenical. Det ble solgt 11.700 doser av disse daglig.

Spis mat som metter
- Mitt aller beste råd er å spise minst fire ganger daglig og unngå kjempesult. Mange slanker seg om morgenen og formiddagen, og sprekker utover kvelden. Det er svært uheldig. Dersom du har liten apetitt om morgen bør du få i deg en frukt eller litt jus slik at kroppen kommer i gang, sier hun.

Hun mener at altfor mange har fokus på lette produkter og få kalorier.

- Spis mat som metter ordentlig. Dersom du bare spiser fettfritt øker faren for ulvehunger. Det beste er å innskrenke litt på kaloriene hver dag over lang tid, sier hun.

Fiber til frokost
Et kosthold med mer fiber behøver ikke å bety de helt store omveltningene. For de fleste vil det være lettest å starte med noen av matvanene til frokost og lunsj.

- Kornblandinger med hele korn og lite sukker er et flott måltid. Om du er usikker på hva frokostblandingen din inneholder bør du snu pakken og lese på innholdsdeklarasjonen. Om sukker nevnes som en av de første ingrediensene kan du være sikker på at dette er søte saker.

Og fordelene med fiber er ikke bare et nytt påfunn fra kostholdsekspertene. En undersøkelse av 74.000 amerikanske kvinner bekrefter at et kosthold med fiber kan gi store helsegevinster over tid.

Undersøkelsen ble gjennomført ved Harvard Universitet. Resultatene viser at kvinner som spiser mer enn to måltider med helkorn hver dag, har en betydelig lavere risiko for overvekt.

Matvarer som erstatter piller:

I stedet for slankepiller finnes det matvarer som har en naturlig appetittdempende effekt:

- Havregryn: Bidrar til en lang metthetsfølelse..
- Linser: Har samme effekt som havregryn.
- Epler eller suppe: Inneholder mye vann og fyller magen uten å inneholde mange kalorier.
- Kaffe: Hvis du har god helse godt kan du drikke opp til fire kopper om dagen.

 

Mozon.no, 30.01.2006