Slakt Keiko

KOMMENTAR: Er du like lei av å høre om Keiko som oss? Kutt Keiko, og tjen 300.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har vært ett stort hvalvirvar. En stakkars kjendishval har tilfeldigvis kommet inn i norsk farvann - til stor glede for "dyrevennlige" nordmenn og nyhetshungrende tabloidaviser.

Snørrunger

På nyhetene har vi hver kveld blitt servert "Keiko" i beste sendetid. Vi har blant annet sett barn som bader med Keiko.

For de - eller foreldrene deres - har åpenbart ikke hatt engelsk i skolen og hørt at det engelske ordet for "spekkhugger" er "killerwhale".

Det skulle nok blitt oppstandelse hvis Keiko hadde vært sulten den dagen - og gnafset en arm eller et ben. Da hadde han uten tvil måttet late livet - slik en hvalekspert tidligere hevdet var best for Keiko.

Det skulle han likevel ikke ha gjort. For hvaleksperten mottok dødstrusler etter uttalelsen.

Suppe-koking

Men det er ikke bare TV som koker hvalsuppe på en etter hvert tynn sak. Avisene følger ivrig med.

Hver dag kan vi lese overskrifter - og det er ikke bare i tabloidavisene. For de landsdekkende "seriøse" aviser vil også være med:

Keiko er forkjølet, Krisedøgn for Keiko, Kongen til Keiko, Koko å sponse Keiko, Keiko trenger mosjon, skjebnedag for Keiko, Keiko skal gi blodprøve....

Selv Birgitte Bardot og James Bond har talt Keikos sak.


Geit eller gris

Frem til nå har det kostet om lag 140 millioner kroner å gjøre Keiko vill.

140 millioner kunne vært brukt til mye rart. Vi kunne gitt en geit eller gris til 700.000 familier i Afrika. Eller vi kunne pusset opp en rekke norske skoler.

Ifølge Norsk Røde Kors kunne vi også valgt å brødfø en million afrikanske familier i en måned.

Vi kunne ha bygget en ny utgave av Røkkes båt "Reverie". Eller vi kunne foretatt 303 hjertetransplantasjoner, opplyser Senter for Helseadministrasjon ved Universitetet i Oslo.

Valgets khvaler.

Saken er hval-biff

Det må derfor være på tide å tjene litt på Keiko. Og vi har faktisk et bedre forslag. Kutt Keiko. Ja, du hørte riktig. Kutt seks tonn tunge Keiko i hvalbiff.

En ikke navngitt hvalgrossist selger hvalkjøtt til 86 kroner kiloet. Keiko veier om lag 6.000 kilo. 55 prosent av dette kan ifølge hvalekspertene brukes som spiselig hvalkjøtt. Et raskt regnestykke viser at Keiko er verdt nesten 300.000 rene hvalkroner.

De største Keiko-fans kan da delta i avstemningen om hva pengene skal brukes til.

Vi mener saken er biff. Hvalbiff.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!