Skylder du penger til disse?

Da kan de holde igjen skattepengene dine.

Skylder du penger i form av for eksempel ubetalt skatt fra i fjor eller bøter, er det ikke sikkert du får skattepenger du har tilgode.
Skylder du penger i form av for eksempel ubetalt skatt fra i fjor eller bøter, er det ikke sikkert du får skattepenger du har tilgode. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager får rundt 2,3 millioner nordmenn tilbake penger på skatten, og i snitt mottar hver av disse 10.300 kroner hver.

Likevel er det ikke alle som vil oppleve å få skattepengene inn på konto. Skylder du penger i form av for eksempel bøter eller barnebidrag, kan skattepengene bli holdt igjen for å dekke opp for dine utestående krav.

Får brev om motregning

Både Skatteetaten selv, Statens innkrevingssentral (Sismo) og NAV Innkreving, kan be kemneren i din kommune om å holde igjen skattepenger for å dekke inn utestående krav hos dem.

Skylder du for eksempel restskatt eller forsinkelsesrenter for tidligere år, kan dette bli dekt ved en slik motregning. Det samme gjelder ubetalt årsavgift og tilleggsavgift for kjøretøy, som Statens Innkrevingssentral har som oppgave å kreve inn. I midten av juni var det fortsatt ikke betalt årsavgift for hele 146.500 kjøretøy.

Har du derimot fått utbetalt penger du ikke hadde krav på hos NAV, eller skylder barnebidrag, kan NAV Innkreving holde igjen skattepenger for dette. NAV Innkreving kan også få arbeidsgiveren din til å trekke deg i lønn for det du skylder.

Har du ikke utestående noen slike krav, og er lønnstaker eller pensjonist, kan du derimot forvente å få pengene på konto i løpet av denne uken.

Du kan klage

Ifølge Skatteetaten vil de som opplever en slik skattemotregning, som ifølge NA24 utgjør 58.000 skatteytere for 2011, motta et eget brev fra skatteoppkreveren som viser hvilke krav som er dekket opp ved motregning.

Det er ifølge Statens Innkrevingssentral mulig å klage på skattemotregningen, men i såfall bør du skynde deg. Du kan sende klage så lenge motregningen ikke er gjennomført, men ikke senere enn en måned etter at du har mottatt varselet om skattemotregning.

Er du usikker på om du har krav som vil bli dekt inn av skattepenger du har til gode, kan du lese mer på nettsidene til Skatteetaten, Statens innkrevingssentral (Sismo) og NAV Innkreving

Les også: Mottar du penger fra NAV, bør du holde i Norge i sommer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer