Heller ikke LinkedIn slipper unna svindlere som utnytter deres merkenavn. Foto: LinkedIn
Heller ikke LinkedIn slipper unna svindlere som utnytter deres merkenavn. Foto: LinkedInVis mer

Skremmende god forfalskning

Karriereportalen LinkedIn blir også utsatt for phishing-forsøk.

Karriereportalen og -nettverket LinkedIn har over 75 millioner medlemmer i over 200 land. Derfor er nettstedet også populært for svindlere.

Og nå har flere norske medlemmer av LinkedIn mottatt en falsk e-post som ligner skremmende mye på originalen.

Den falske e-posten inneholder flere lenker, som er det vanlige i phishing-mail, men disse lenkene leder ikke til LinkedIn, men til adressen http://mymab0vq.info, som hvis du er heldig, blir stoppet av brannmuren eller virusfilteret ditt.

Ellers har avsenderne av mailen vært flinke til å skjule alle spor og faktisk laget en så og si identisk e-post som de LinkedIn selv sender ut til sine medlemmer. Derfor er det grunn til å advare mot å la seg lure av phishing-mailen som nå florerer.

>>>Se opp for svindel på Finn

Dette er den såkalte phishing-mailen.
Dette er den såkalte phishing-mailen. Vis mer


Dette er en vanlig mail fra LinkedIn.
Dette er en vanlig mail fra LinkedIn. Vis merSkjer hele tiden

Svindelforsøket er på ingen måte unikt, men føyer seg i stedet inn i rekken av svindelmailer som florerer.

Tidligere i år kom sikkerhetsselskapet Avira med en rapport som viser hvilke selskaper som er mest misbrukt i phisingforsøk. På den rangerte listen troner Paypal suverent øverst med 62 prosent av alle forsøkene. Navn som eBay og Facebook er selvsagt også på listen.

Dermed bør du være ekstra oppmerksom på mailer som later til å komme fra disse avsenderne. Merk deg at selskaper som eBay og Paypal aldri vil sende deg mail hvor de ber deg om å bekrefte betalingsinformasjon eller andre personlige opplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik avslører du dem

Hvordan kjenne igjen en phishing-mail? Vi har gitt deg oppskriften i en egen artikkel. Som regel vil avsenderen ha deg til å skrive inn brukernavn, passord og betalingsdata. Slik gjennomskuer du svindlerne:

>>>Tre ting du tar dem på