Få sterk og sunn hud med hjemmelaget hudskrubb av salt og bakepulver.  Foto: Colourbox
Få sterk og sunn hud med hjemmelaget hudskrubb av salt og bakepulver. Foto: ColourboxVis mer

Skjønn med salt

Skjønnhetspleie rett fra kjøkkenskapet.

Har du ikke råd til å bruke hundrevis av kroner på behandlinger hos skjønnhetsklinikker og tannlege, finnes det alternativer hjemme i kjøkkenskapet.

Salt kan, som du sikkert vet, brukes til langt mer enn som smakstilsetning i maten. Også skjønnhetspleie.

Dette er farligere enn du visste

Blander du for eksempel salt i varmt vann kan det hjelpe mot tørr og kløende hud. Kombinerer du salt og bakepulver får du hjemmelaget munnvann. Det skriver nettstedet howstuffworks.com.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan bruke salt i skjønnhetspleien.

Kroppsskrubb: Dryss salt på hendene dine og gni dem forsiktig over huden. Dette gjøres etter et bad eller en dusj, mens huden ennå er våt. Denne saltmassasjen vil fjerne tørr hud, og etterpå vil huden føles silkemyk.
Den vil også styrke huden og holde sirkulasjonen oppe.

Det klør: Å legge seg en liten stund i et saltvannsbad er en fin måte å dempe kløen på. Det vil også gjøre huden mykere og deg avslappet.

Lukt: For å fjerne løklukt fra fingrene kan du gjøre følgende;
Dryss litt salt over hendene, fukt deretter med litt eddik. Gni hendene sammen og skyll.

Skjønnhet eller udyr

Vask fjeset: Bland en teskje salt og en teskje olivenolje i en liten bolle. Bruk deretter blandingen til å massere ansiktet og halsen. Vask så fjeset med vann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fet hud: Fyll en liten sprayflaske med lunkent vann. Tilsett en teskje salt, og spray på ansiktet. Klapp huden tørr med et håndkle.

God ånde: Bland en halv teskje salt og en halv teskje bakepulver i et middels stort glass vann. Gurgle i et halvt minutt.

Førstehjelp til tørr hud

Lag din egen tannkrem med salt:

En blanding av salt og bakepulver kan bli til en utmerket tannkrem som kan gjøre tennene dine hvitere samt fjerne plakk, som bidrar til hull i tennene og tannkjøttsykdommer.

For å lage tannkremen gjør du følgende:
Pulveriser salt i en blender. Har du ikke en blender eller food processor kan du spre saltet på en fjøl og kjevle over det til det får en sandlignende tekstur. Bland saltet med dobbelt så mye bakepulver. Dypp en lett fuktet tannbørst i blandingen og børst tennene.