Kort har blitt kopiert i over to måneder på denne bensinstasjonen som mangler chip-løsning. Foto: Øivind Idsø
Kort har blitt kopiert i over to måneder på denne bensinstasjonen som mangler chip-løsning. Foto: Øivind Idsø Vis mer

- Skimmingen skjedde inne på stasjonen

Her ble bankkortene kopiert i over to måneder.

Publisert
Sist oppdatert

Det var i forrige uke at DinSide omtalte Esso-stasjonen på Tveita som nå er under etterforskning for kopiering av kort.

Siden da har tipsene strømmet inn til DinSide. En leser forteller at 9.600 kroner forsvant fra hans konto før DnB NOR rakk å sperre kortet. Disse pengene var tatt ut i en minibank i Canada.

En annen leser har fått tappet over 20.000 kroner fra sin konto:

- Jeg vil aldri bruke denne bensinstasjonen igjen! Det plager meg at jeg fortsatte å handle der da jeg ble nektet å bruke chip, skriver Lars til DinSide.

Flere andre forteller om ganske store summer som har blitt tappet fra kontoen før svindelen ble oppdaget.

>>>Derfor skal du bruke kredittkort

Kopiert inne på stasjonen

Politiet er foreløpig sparsommelige med opplysninger i saken, men bekrefter til NRK Østlandssendingen at et betydelig antall kunder skal ha fått sine kort skimmet i en periode på to måneder.

- Vi er redd for at vi snakker om et betydelig antall kunder, sier politioverbetjent Janne Stømner ved Sentrum politistasjon.

Skimmingen skal ha skjedd inne på bensinstasjonen, men uten at de ansatte har vært klar over det, tror politiet.

Ligger etter med chip

En av grunnene til at bensinstasjoner også tidligere har vært utsatt for svindlere med skimmingutstyr, er at de ligger etter med innføringen av chip-betaling. I de fleste andre butikker og utsalgssteder er det nå chip-betaling som er standard prosedyre, men bensinstasjonene har fått forlenget sine frister for innføringen av systemene.

Langs norske veier må du derfor fortsatt stole på at magnetstripen holder og at ingen kopierer kortet ditt. Bensinstasjonene har fått dispensasjon fra kravet om å ha operativ chipløsning innen 1. april i år.

- Bakgrunnen til at bensinstasjonene ikke har innført chip på betalingsterminalene, er at de tilhører internasjonale kjeder. Der har de hatt ulike internasjonale tilpasninger i forbindelse med omleggingen til ett betalingsmarked i Europa,har Knut Kvalheim i Bankenes Standardiseringskontor (BSK) tidligere forklart til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer