Skei ut med hotellferie i Norge

Tro det eller ei. Det er faktisk ikke alle som vil tilbringe sommerferien liggende blekfet på en overfylt sydenstrand. Hvorfor ikke feriere i Norge? Det beste av alt er prisene. Det er nemlig billigere i sommerperioden enn ellers i året.

De fleste hotellene i Norge holder normalt lavere priser i sommerferien enn ellers i året. Resultatet er at du kan få en ekte norsk hotellferie til en billig penge! Skjønt det koster allikevel å være kar... Stadig flere finner allikevel ut at Norge faktisk er ens nærmeste ferieland, og mulighetene er nærmest ubegrenset. Hva er vel bedre enn å kunne prate sitt eget språk, utforske den norske naturen og spise god norsk mat? Er du en av dem som er blitt lei av grisefester der alle prater svensk bør dette være midt i blinken.

Vi har tatt utgangspunkt i hva det koster for to personer i et vanlig rom, og hva du må ut med for å få en suite. Prisene ble samlet inn via telefon fredag 21. mai, og under hvert hotell som er omtalt finner du deres telefonnummer, og link til deres hjemmeside hvis de har det.

Oslo

Hovedstaden har mye å by på for den urbane nordmann. Et vell av uteserveringer, diskoteker, og gode restauranter kan dekke de fleste behov. I tillegg har Oslo en rekke museumer og andre severdigheter å by på. Det er ikke mye som slår Frognerparken, eller Aker Brygge når sola skinner, er du i tvil kan du jo bare se hvor mange japanere som benytter muligheten...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Radisson SAS Plaza Hotel

Plaza
Plaza Vis mer

Vil du feriere i Oslo er Plaza-hotellet et yndet overnattingssted. Etter eget utsagn er hotellet det største i nord-europa, med sine 673 rom, og har med sin karakteristiske fasade blitt et slags landemerke i hovedstaden.

Hva koster det på Plaza?
I perioden 26. juni til 26. august har Radissonhotellene et tilbud som heter "Family magic" som gir deg reduserte priser. I denne perioden får du et dobbeltrom til kroner 1090 per natt for to personer inkludert frokost. "Vanlig" pris resten av året er 1990 kroner, så her kan du altså kjapt spare 900 kroner. Som Family magic gjest er det ingen krav til hotellpass, eller annen hotellavtale for å få tilbudsprisen. Så lenge det er ledig plass får du tilbudet.

På Plaza får du som gjest utlevert et bonushefte som gir deg 8 rabattkuponger, blant tilbudene er blant annet en fribillett til IMAX kinoen. Det kan være verdt å få med seg hvis været skulle bli dårlig.

Vil du virkelig slå på stortromma kan du leie deg en 50 kvadratmeter stor suite til 4000 kroner per natt. Også denne prisen inkluderer frokost. I tillegg ligger suiten i de øverste etasjene, og inneholder spisestue med spisebord, eget soverom og ikke minst boblebad. På suitene er det dessverre ingen sommerpris, men har du lyst har du råd...

Radisson SAS Plaza på nett, eller ring inn din bestilling på telefon 22171000.

Grand Hotell

Skei ut med hotellferie i Norge

Det er mange langveisfarende som kunne tenke seg et opphold på gamle erverdige Grand hotell i Oslo. Hotellet åpnet i 1874 og er med sin beliggenhet, langs Oslos berømte hovedgate Karl Johan, et glimrende utgangspunkt for deg som vil utforske hovedstaden.

Hotellet har 289 dobbelt-/enkeltrom, hvorav 50 er suiter eller juniorsuiter, med totalt 500 senger. I likhet med de fleste andre storhoteller har Grand reservert enkelte rom for ikke-røykere.

Også på Grand Hotell er det billigere i sommerperioden enn ellers i året, men pass på; det begynner allerede å bli utsolgt. Her bør du altså være ute i god tid.

Standardrom
Vanlig pris ligger fra 995 til 2050 kroner per overnatting for to personer. I sommerperioden er derimot prisene fra 850 til 1190 kroner for de samme rommene. Prisen avhenger av rommets beliggenhet og standard. For deg som drømmer om utsikt over Karl Johan er det bare å belage seg på den høyeste prisen.

Juniorsuite
Vanlig pris er fra 2100 til 5600 kroner, mens sommerprisen er på 1390 til 3350 kroner. Suiten er en liten leilighet på cirka 40 kvadratmeter, og gir deg badekåpe og tøfler til bruk under oppholdet.

Alle rom er forøvrig utstyrt med TV, minibar, hårføner, buksepresse og telefon med direkte utvalg.

Grand Hotel kan du kontakte på telefonnummer 23212000, eller
via nettet.

Refsnes Gods utenfor Moss (på Jeløya)

Vanlig pris for to personer i et rom med fjordutsikt ligger i helgene på 1100 kroner, inkludert en STOR frokostbuffet. I perioden 18. juni til 15. august lønner det seg imidlertid å kjøpe et Nordisk Hotellpass til den nette sum av 90 kroner. Da får du nemlig det samme rommet til 870 kroner.

Også på Refsnes Gods kan du menge deg i en suite, til den nette sum av 1500 kroner. Per dags dato er imidlertid suitene under oppussing, og det var litt uklart når de ville være ferdige.

Refsnes Gods ligger nydelig til på Jeløya, og har sin egen strandlinje, samt svømmebasseng. I tillegg kan du få låne robåter og sykler for å utforske omgivelsene på egenhånd.

Er du interessert kan du kontakte Refsnes Gods på telefonnummer 69278300.

Radisson SAS Royal Hotell Bergen

Radisson SAS Royal Hotel Bergen
Radisson SAS Royal Hotel Bergen Vis mer

Som alle andre hoteller i denne kjeden kan du nyte godt av deres "family magic" tilbud i perioden 18. juni til 29. august. Tilbudet gjelder alle dager ved ledig kapasitet, og gir deg et vanlig rom for 1195 per døgn for to personer, inkludert frokost. Suite koster 3500 kroner. Prisene er per rom per døgn inkludert stor frokostbuffet og fri adgang til svømmehall og trimrom for inntil 2 voksne og 2 barn under 17 år.

For de ekstra små kan hotellet også friste med egen barneinnsjekking, et hefte med rabatter til ulike populære aktiviteter i Bergen, lekerom, samt spesialmenyer for familier. Det kan kanskje hjelpe deg til å innta et bedre måltid i fred og ro....

Alternativt kan 2 barn få et ekstra rom til 25% rabatt på Family Magic prisen.

Betaler gjesten med Visa, eller har du et Statoil gullkort eller Euro Bonus kort, kan du i tillegg få 10 prosent rabatt på Family Magic prisen.
Bestilling: www.radisson.com

Vil du oppleve bryggen i Bergen i sommer kan du ringe 55 54 30 00 eller besøke Radisson SAS Royal Hotell Bergen på nett.

Ullensvang Hotell

Ullensvang hotell
Ullensvang hotell Vis mer

Ved Ullensvang i Hardanger finner du mer enn frukthager. Hotel Ullensvang er en familiebedrift som i 1878 hadde komponisten Edvard Grieg som gjest. Her fant han inspirasjon til både "Våren", "Peer Gynt-suite" og "Holberg-suiten". Komponisthytta hans står der fremdeles, og i følge beboerne kan naturen fremdeles inspirere og imponere selv de mest bereiste.

Kjøper du et Fjord Pass til 75 kroner, er det gyldig for 2 voksne og barn under 15 år i perioden 1. mai - 30. september. Med fjordpasset får du et rom for 475 per person, totalt 950 kroner, inkludert frokost. Vanlig pris er ca. 595 per person.

Suite med fjordutsikt
Hvis du vil heve deg litt over almuen, kan du i stedet velge en suite med fjordutsikt. Den koster 1400 kroner per person, eller 2800 per natt og gir deg eget soverom og stue. Her er det ingen sommertilbud, men prisen er allikevel langt lavere enn en suite i Oslo.

Hotell Ullensvang på nett, gir deg mer informasjon om stedet og tilbudene. Vil du ringe er telefonnummeret: 53661100

Fru Haugans hotell ved Mosjøen

Er du i ute etter en hotellferie med god hjemmelaget mat er Fru Haugans hotell å anbefale. Her har gjestfrihet og service vært målet i over 200 år, og Fru Haugans er dermed Nord-Norges eldste hotell. Hotellet har vært styrt av kvinnehender i fire generasjoner, og kanskje er det grunnen til den berømte maten?

Fru Haugans lobby
Fru Haugans lobby Vis mer

Hotellet er nemlig viden kjent for sitt gode kjøkken, med både hjemmelaget norsk mat, og innslag fra det europeiske kjøkken. Det er spesielt Fru Haugans karamellpudding som har et godt rykte, noe en av våre salgsmedarbeidere villig vekk kan bekrefte....

Mosjøen ligger midt i Norge, og er et kommunikasjonsmessig knutepunkt. E6 og Nordlandsbanen går gjennom byen. Mosjøen lufthavn ligger 5 kilometer fra sentrum, mens riksveg 78 knytter den vakre Helgelands-kysten til hovedferdselsårene, og det er i Mosjøen vegene møtes.

Vanlig pris for et standard rom ligger fra kroner 1045 og oppover, mens sommerprisen er 750 kroner. Hotellet er medlem i Choicegruppen, og ved å kjøpe et hotellpass til 90 kroner, kan du få rommet til 670 kroner for to personer, frokost inkludert. Hotellpasset kan selvfølgelig brukes på alle Choice-hotellene.

Vil du ha suite hos Fru Haugans koster det i utgangspunktet fra kroner 1255 og oppover. Kommer du i en periode hvor det er ledige suiter, ble vi lovet at du skulle få suite til vanlig "rompris". Det er et godt tilbud!

Du kan lese mer om Fru Haugans
på nettet., eller ringe dem på telefon 75114100.

Trondheim

Skei ut med hotellferie i Norge

Har du lyst til å finne ut om det stemmer at alle menn i Trondheim har bart, er et besøk på Radisson SAS Royal Garden hotellet i Trondheim å anbefale. Hotellet ligger ved siden av den kjente elva Nidelven, midt i hjertet av Norges tredje største by.

Også her kan du nyte godt av Radissonkjedens "Family magic" tilbud fra 26. juni til til 26. august.
Prisen på et vanlig rom ligger dermed på 950 kroner, mens du må ut med 2900 kroner for en suite.
Da kan du til gjengjeld boltre deg på 40 kvadratmeter, spredt utover to etasjer.

Hvis dette høres fristende ut kan du ringe telefonnummer: 73803000, eller lese mer på Radissons hjemmesider.

Tromsø

Hotellrom Rica Ishavshotell
Hotellrom Rica Ishavshotell Vis mer

Rica Ishavshotell ligger sentralt til i sentrum av Tromsø. Tromsø er byen som ubeskjedent nok kaller seg selv for Nordens Paris og Nord-Norges hovedstad. Er du i tvil om det stemmer bør du absolutt kontrollere byens tilbud på egenhånd.

Med sin beliggenhet på kaikanten strekker hotellet seg utover i Tromsøsundet, slik at du fritt kan beskue havneområdet, Ishavskatedralen og Tromsø Bro.

Hotellet har 180 enkelt-/dobbeltrom og suiter, og det beste er at de aller fleste gir deg havutsikt.

Pris
For et vanlig dobbeltrom for to personer, inkludert frokost, er sommerprisen på 895. Resten av året vil det samme rommet koste deg en hundrelapp mer.

Er du interessert i en koselig suite ligger prisene fra 1095 kroner og oppover hele uka. Ellers i året må du betale 1495 kroner på hverdager, og 1095 i helgene. I sommerperioden betaler du altså lik pris, uavhengig av om det er en hverdag eller en helligdag.

Telefonnummeret til Rica Ishavshotell er 77666400, og i tillegg kan du besøke dem på deres internettsider.